• Imprimeix

L'Agència Catalana del Consum (ACC) reuneix el Consell de Persones Consumidores de Catalunya per analitzar la decisió del Suprem sobre l'impost de les hipoteques

El Consell de Persones Consumidores de Catalunya, adscrit a l’Agència Catalana del Consum, és l'òrgan de representació i de consulta de les associacions de persones consumidores i usuàries

07/11/2018 18:11
L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha celebrat aquesta tarda una reunió de la Comissió Permanent del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya per analitzar la decisió del Tribunal Suprem sobre l'impost de les hipoteques, amb l'objectiu d'estudiar les seves afectacions sobre els drets de les persones consumidores. El Consell de Persones Consumidores de Catalunya, adscrit a l'ACC, és l'òrgan de representació i de consulta de les associacions de persones consumidores i usuàries. Els principals acords de la reunió han estat:
 
1. Lamentar la decisió de la Sala Tercera del Tribunal Suprem que, en una votació molt ajustada (15 vots a favor i 13 en contra), ha acordat que els consumidors hauran de seguir pagant l'Impost d'actes jurídics documentats de les hipoteques. La sentència resulta injusta, ja que afavoreix la banca i deixa desprotegides les persones consumidores.
 
2. Recomanar a les persones consumidores que s'adrecin a les associacions de consumidors i usuaris. Aquestes organitzacions privades sense afany de lucre ofereixen informació, assessorament i defensa jurídica tant individualitzada com col·lectiva. Les organitzacions o associacions de consumidors han d'estar inscrites en el Registre d'organitzacions de persones consumidores de Catalunya –podeu consultar la llista de les associacions més representatives–.
 
3. Remarcar que la sentència es refereix únicament al pagament de l’Impost sobre actes jurídics documentats i no afecta la resta de despeses generades per la constitució d'una hipoteca.
 
4. Que l'Agència Catalana del Consum, des del seu web, les xarxes socials i d'altres eines de comunicació, informarà detalladament les persones consumidores sobre tot allò que cal saber pel que fa als tràmits i despeses derivades d'una hipoteca i el seu pagament.