• Imprimeix

El Govern aprova l'informe per al desenvolupament de l'economia col·laborativa

L'Agència Catalana del Consum impulsa la signatura d'un codi de bones pràctiques per part de les plataformes digitals

05/12/2017 12:12
El Govern aprova l'informe per al desenvolupament de l'economia col·laborativa

El Govern ha aprovat l'informe elaborat per la Comissió Interdepartamental per al Desenvolupament de l'Economia Col·laborativa, el primer pas per abordar l'encaix de l'economia col·laborativa i de les plataformes a Catalunya i aprofitar-ne tot el potencial. L'objectiu és assolir un marc estable per al desenvolupament d'aquest sector econòmic emergent i, al mateix temps, garantir una competència lleial i el respecte als drets dels consumidors i dels treballadors.

Així, s'acorda una revisió de totes les normatives sectorials per adaptar-les al nou entorn, i s'avancen mesures per a aquells àmbits en què aquestes noves modalitats de prestació de serveis tenen un impacte més rellevant: el de l'habitatge i el turisme i el del transport i la mobilitat.

També es promou l'aprovació d'un codi de bones pràctiques i la signatura d'acords de col·laboració amb les plataformes que connecten l'oferta i la demanda. L'Agència Catalana del Consum, que ha liderat l'elaboració d'aquest codi que estableix pautes de bon comportament tant per als webs d'intercanvi com per als seus usuaris, impulsarà que el signin les plataformes digitals més representatives que actuen en el territori català.

El codi proposa un conjunt de compromisos estructurats en 11 eixos, entre els quals destaquen la resolució alternativa de litigis mitjançant la mediació, la millora de la informació que s'ofereix a les persones consumidores –especialment perquè puguin diferenciar si l'oferta és d'un particular o d'un professional– i la col·laboració amb les administracions públiques de Catalunya per establir un diàleg fluid que permeti signar acords en el marc de la recaptació tributària i la cessió de dades.