• Imprimeix

Elisabet Abad i Giralt, directora de l'Agència Catalana del Consum

02/08/2018 11:08

Nascuda a Esplugues de Llobregat, l'any 1962.

És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Compta amb el Certificat de suficiència investigadora, corresponent a l’Àrea de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de Barcelona. També té un Mestratge en Dret de Catalunya (UB, EPC i Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya).

És diplomada en Funció Gerencial a les Administracions Públiques  (ESADE) i  en Política i Govern (UPF-UAB-ESADE). També té un diploma en lideratge i Innovació a les Administracions Públiques (ESADE-EAPC), i un diploma i postgrau en e-Govern (UPF).

Ha estat cap de Secció i Servei de Formació de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. També ha estat subdirectora general de l’Escola de Policia de Catalunya del Departament d’Interior,  cap de Gabinet del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i subdirectora general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.

En la IX Legislatura, ha estat diputada al Parlament de Catalunya per CiU, membre de la Comissió d’Interior, de Justícia, Relacions Exteriors, de l’intergrup de la Bicicleta i portaveu a la Comissió de Cooperació i Solidaritat.

Des del gener del 2013 està al capdavant de l’empresa pública del Departament de Justícia com a directora general del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), dedicada a promoure la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la formació en oficis i el treball productiu.

Des del gener del 2016 al maig del 2018, ha estat senadora en la XI Legislatura designada pel Parlament de Catalunya (PDeCat), portaveu de les comissions d’Empresa, Turisme, Comerç i Energia; d’Interior; de Defensa i d’Igualtat, entre d’altres.

Militant de CDC des de l’any 1992, anteriorment ha estat militant de la JNC i de la FENEC (1981-1987).

Des de l’any 1996 fins l’actualitat ha ocupat diferents càrrecs en l’estructura de CDC: Consellera Nacional des de l’any 1998, ha estat membre de l’executiva  Intersectorial, membre de l’executiva del Districte SSGG des de l’any 1997, membre de l’executiva de la Federació de Barcelona, membre de la mesa del Consell Nacional en representació de la Federació de Barcelona, Presidenta de la Sectorial de Cooperació Internacional i des del setembre de 2014 Presidenta de l’Agrupació de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.