• Imprimeix

L'Agència Catalana del Consum signa amb l'Associació Catalana del Vending i associacions de consumidors el primer codi de bones pràctiques en el sector de la venda automàtica

L'objectiu és millorar la protecció de les persones consumidores en les vendes per mitjà de màquines automàtiques

17/01/2018 11:01

Avui, l'Agència Catalana del Consum (ACC), l'Associació Catalana de Vending (ACV) i les associacions de consumidors més representatives han signat el Codi de conducta de les empreses operadores de serveis de venda per mitjà de màquines automàtiques. Es tracta del primer codi de conducta per millorar la protecció de les persones consumidores en les vendes per mitjà de màquines automàtiques.

Amb aquesta signatura, l'ACC impulsa aquest pas més en la regulació de la venda automàtica a Catalunya, ja recollida en el Codi de Consum de 2010. Les empreses signatàries es comprometen, entre d'altres aspectes, a facilitar informació sobre els ingredients que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies i a entregar un comprovant de compra en el cas de les màquines que dispensen aliments; accions orientades a optimitzar la defensa i garantir el ple exercici dels drets de les persones consumidores, així com la disciplina del mercat, en les relacions de consum per mitjà de màquines automàtiques.