• Imprimeix

L'ACC envia requeriments a Ryanair i Iberia perquè informin de les mesures adoptades davant les vagues convocades

17/07/2018 09:07

L'Agència Catalana del Consum (ACC), del Departament d'Empresa i Coneixement, ha enviat requeriments informatius a Ryanair, en relació a la vaga prevista el 25 i 26 de juliol, i a Iberia, els dies 27 i 28 de juliol. El secretari d'Empresa i Competitivitat, Quim Ferrer, ha explicat aquesta actuació en la reunió d'aquesta tarda a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya convocada per analitzar la situació que es preveu davant de les diverses aturades i vagues anunciades a partir de finals de juliol.

En concret, l'ACC els ha requerit informació sobre els vols programats per ambdues companyies en les dates indicades i el nombre total de passatgers. Així mateix, se'ls ha demanat que informin dels canals i les vies de comunicació previstos per les companyies per comunicar-se amb els passatgers potencialment afectats sobre possibles incidències o canvis, les mesures previstes per donar resposta per les eventuals afectacions, l’oficina o punt d'informació al client on es poden adreçar els afectats i el número d'atenció telefònica d'incidències i reclamacions. 
 
A banda dels requeriments, l'ACC té previst desplaçar personal a l'aeroport per donar suport des de la mateixa instal·lació als possibles afectats, tal i com ja va fer amb la crisi de Vueling al 2016. Així mateix, té previstes diverses accions informatives mitjançant la pantalla instal·lada al costat de l’Oficina de Turisme de la Generalitat de Catalunya, en la qual es facilita informació sobre els drets dels consumidors i també de com reclamar. En aquesta mateixa oficina disposen de fulls de reclamació oficials.
 
També s'estan fent gestions per poder posar més mitjans informatius en el mateix aeroport. Per tal d'informar els consumidors del seus drets com a usuaris del transport aeri, s’estan contractant una sèrie d'espais a les pantalles digitals tant a l'espai de sortides de la Terminal 1, com de la Terminal 2. A més, a les 2 pantalles gegants de l'espai de facturació de la T1.
 
A les pantalles s'emetrà durant 15 dies un espot de 10 segons cada minut –en català, castellà i anglès–, en què s'adreça l'usuari al web consum.gencat.cat, on es poden trobar totes les recomanacions pels supòsits habituals de consultes i reclamacions a l'Agència: cancel·lacions, retards, pèrdua d’equipatges, etc. Els usuaris també poden obtenir més informació en el 012.