• Imprimeix

Compra de productes

Independentment del lloc de la UE on compreu alguna cosa, us han de donar dos anys de garantia. Si teniu algun problema durant aquests dos anys, el venedor us ha d'arreglar o substituir el producte defectuós de manera gratuïta. Si això us representa massa temps o resulta massa poc pràctic, teniu dret a demanar que us tornin els diners o a demanar una rebaixa. Les garanties comercials no substitueixen pas les garanties mínimes obligatòries de dos anys, però les poden completar. Això es pot fer a tot arreu de la UE sigui quina sigui la vostra nacionalitat.

Per demanar que us tornin els diners per un producte defectuós que hàgiu comprat a l'estranger, podeu fer servir el procediment europeu de reclamacions de petites quantitats. Es tracta d'un procediment ràpid i econòmic que us estalvia haver d'iniciar un procediment judicial ordinari i que funciona a tots els Estats membres de la UE, tret de Dinamarca, per transaccions comercials d'un màxim de 2 000 euros. N'hi ha prou amb omplir aquest imprès i enviar-lo als tribunals de comerç competents. Si necessiteu més informació, llegiu la nostra guia pràctica.

A més, hi ha una normativa que atorga als ciutadans de la UE que ho desitgin el dret de tornar qualsevol producte comprat a distància per internet, per correu postal o per telèfon.

Si voleu emportar-vos productes d’origen animal d'un Estat membre de la UE a un altre, heu de saber que per a això no hi ha cap mena de restriccions i que tampoc n'hi ha si arribeu d'Andorra, de Liechtenstein, de Noruega, de San Marino o de Suïssa.

Ara bé, la UE pot introduir més restriccions en cas que es declari una malaltia animal infecciosa en algun tercer país. En cas de dubte, consulteu sisplau el servei veterinari de la duana per on entreu a la UE: aeroport, port, carretera, etc. Cal recordar que aquestes normes tenen una raó de ser i que si existeixen és per protegir la vostra salut i la del bestiar de la UE.

 

Si us ha agradat tant el lloc on heu estat de vacances que esteu pensant en comprar-hi una propietat en règim de temps compartit, cal que tingueu en compte el següent: 

  • Gràcies a la UE, abans de fer-vos signar cap contracte, els venedors de multipropietats o propietats en règim de temps compartit estan obligats a donar-vos tota mena d'informació sobre el producte en qüestió, sobre les dates concretes en què tindríeu dret a gaudir-ne i sobre el preu. Teniu dret a triar la llengua en la qual voleu rebre tota aquesta informació. 
  • Disposeu de catorze dies de reflexió per tirar-vos enrere d'un contracte que hàgiu signat. Ningú no us pot demanar que pagueu res abans de catorze dies. L'operador de la vostra multipropietat està obligat a informar-vos de l'existència d'aquest termini i del fet que només podeu fer un pagament anticipat al cap de dues setmanes.