• Imprimeix

Telefonia mòbil i Internet

Podeu trucar, enviar SMS o connectar-vos a Internet amb el telèfon o un dispositiu mòbil des d'un altre estat membre de la Unió Europea (28 països) sense haver de pagar recàrrecs d'itinerància o roaming; és a dir, al mateix preu que si fóssiu a casa.

La normativa marca com a límit únic la “utilització raonable” dels serveis d’itinerància. Això vol dir que podeu gaudir de la itinerància a preus nacionals dins de la UE, sempre que useu més el mòbil en el vostre país que fora. Si l’operador detectés un consum de serveis mòbils més elevat a la UE que a casa, us podria aplicar recàrrecs (consulteu-ne les condicions amb el vostre operador).

Localitats frontereres

Si us trobeu a prop d'una zona fronterera amb un país de fora de la Unió Europea (per exemple, Andorra, el Marroc, etc.), cal que abans d'usar el mòbil comproveu que esteu connectats a un operador del país on esteu ubicats.

Països de fora de la Unió Europea

En aquest cas no hi ha cap regulació vigent, per això, abans de viatjar, informeu-vos de les tarifes que cobra el vostre operador per fer o rebre trucades, per enviar o rebre missatges i per accedir a Internet des del país de destí.

Tanmateix, si utilitzeu el telèfon des de fora de la UE, us han d’advertir mitjançant un missatge de text, un correu electrònic o una finestra emergent, quan l’import de les dades descarregades s’aproximi a 50€ (o al nivell que hagueu acordat). Per poder seguir utilitzant el servei de dades en itinerància, haureu de confirmar que esteu d’acord a superar aquest nivell.

Viatges amb creuer

Si voleu fer ús del mòbil des d'un creuer, aneu amb molt de compte, ja que, en alta mar, el preu que us cobrarà l'operador dependrà de la ubicació del vaixell. Si el telèfon es connecta a la xarxa d’un país de fora de la Unió Europea, us aplicaran les tarifes de les connexions via satèl·lit, que són molt elevades.

Consulteu les tarifes amb el vostre operador abans de sortir de viatge!