• Imprimeix

Taula de Diàleg per a la prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària

La Taula de Diàleg és una plataforma impulsada i coordinada per l'Agència Catalana del Consum, que treballa de manera multidisciplinar per convertir-se en un altaveu de sensibilització social sobre la prevenció i la recuperació dels trastorns de la conducta alimentària

La seva creació (2012) ha permès unificar esforços per tal de fer un front comú per sensibilitzar, prevenir i promocionar la salut.

Com es crea?

  • La Taula de Diàleg neix com a resultat de la sol·licitud que fa l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) a l’Agència Catalana del Consum (ACC) per vetllar i intervenir en aquells factors socials i de consum que impacten en la proliferació d’aquests trastorns.
  • Des del maig de 2012, l’Agència Catalana del Consum impulsa i coordina la creació d’una Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària.
  • El principal objectiu de l’ACC és “la defensa de les persones consumidores i el primer dels drets, és la salut i la seguretat”.

Qui som?

  • La Taula de Diàleg està integrada per representants dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, del sector empresarial, de fundacions privades de promoció de la salut, del món universitari, societats científiques i acadèmiques.
  • Els membres de la Taula integrants del grup 'Anorèxia i família' són: 

    Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC), Fundació Imatge i Autoestima (IMA), Hospital Clínic de Barcelona-Hospital Universitari, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Servei Especialitzat en Trastorns de la Conducta Alimentària (SETCA), Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica, Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Societat Catalana de Pediatria, Federació de Salut Mental de Catalunya (SMC), Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Hospital Germans Trias i Pujol, Hospital de Bellvitge, Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB), Hospital de Sant Joan de Déu (SJD), Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT), FITA-Fundación Fita, Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Generalitat de Catalunya (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Departament de Salut-Pla Director de Salut Mental i Addiccions; Agència de Salut Pública de Catalunya; Agència Catalana de Joventut; Departament d’Ensenyament i Agència Catalana del Consum).

Objectius

1.Construir entre tots els sectors una imatge corporal positiva i saludable a partir de fomentar un ideal de cos basat en la salut i el benestar, i no pas en l’aparença.

2.Treballar de manera coordinada els diferents sectors (sanitari, educatiu, empresarial, mitjans) per dissenyar estratègies realistes per a la prevenció d’aquests trastorns i promoció de la salut.

3.Traslladar el debat de la societat en general per sensibilitzar-la sobre la importància de prevenir el greu problema dels trastorns de la conducta alimentària  i en general els trastorns relacionats amb la imatge i el pes.

Metodologia

  • La Taula de Diàleg treballa projectes monogràfics temporals. Actualment els treballs se centren en l'àmbit 'Anorèxia i família'.
  • Crea grups de treball en els quals participen aquells membres de la Taula que per la seva expertesa tenen una major vinculació en el tema del monogràfic.
  • Poden ser convidades persones externes per col·laborar en projectes concrets.

 

Data d'actualització:  12.06.2018