• Imprimeix

Campanyes per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària

Implica’t en la prevenció/recuperació dels TCA (2018)

Implica't busca sensibilitzar i conscienciar sobre la importància d'implicar-se en la prevenció i en la recuperació dels trastorns alimentaris. La campanya agrupa un programa d'accions que es duran a terme en el període comprès entre el 2018 i el 2020, per donar a conèixer la tasca de recerca de la Taula en aquest àmbit i aconseguir la implicació de les famílies, els professionals i la societat en general.

El material Implica't: ingredients per a un creixement saludable i feliç recull un seguit de pautes per saber què podem fer, tant a casa nostra com en la societat, perquè les noies i els nois creixin més sans i feliços.

L'anorèxia no és culpa de ningú (2014)

Vol conscienciar sobre la necessitat de demanar ajuda professional quan se sospita de la presència d'un trastorn de la conducta alimentària com ho és l'anorèxia nerviosa, ja que ens trobem davant de malalties mentals greus però que es poden superar si la persona es posa en tractament.

El fet que una persona pateixi una malaltia d'aquest tipus no és culpa seva ni de la família. Són malalties que es denominen multicausals, atès que són resultat de la presència de factors múltiples, tant genètics, com personals i socials. Desculpabilitzar la persona que pateix un trastorn de la conducta alimentària i la seva família contribueix a una millor comprensió social d'aquestes malalties i possibilita que la persona malalta demani ajuda.

Malauradament, a Catalunya es calcula que més de 28.000 nois i noies presenten un trastorn de la conducta alimentària. Davant d'aquestes xifres, que molts especialistes han definit d'epidèmia, aquesta campanya elaborada pel gremi de publicitaris, mitjançant Fundeco (Fundació de la Comunicació), tenia l'objectiu de desfer dues falses creences sobre aquestes malalties: que no s'arriben a curar mai i que la persona que la pateix n’és responsable. Per aquest motiu, es destaca que "Més del 70% dels afectats per anorèxia es recuperen" i que "L'anorèxia no és culpa de ningú".

De nosaltres depèn la salut dels nostres fills i filles (2013)

L'objectiu era conscienciar les famílies dels trastorns de la conducta alimentària, que afecten més de 28.000 joves d’entre 12 al 24 anys.

La campanya incidia en la promoció d’hàbits saludables i en el foment de l’acceptació i l’autoestima en els nens i adolescents. Per exemple, fer un àpat al dia en família pot reduir un 35% el risc de patir trastorns de la conducta alimentària.

Data d'actualització:  11.06.2018