Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa
Número 9, 20 d'octubre de 2009

Editorial

Iscomar deixa 2.000 consumidors a terra.

La naviliera Iscomar ha deixat de prestar el servei de transport marítim en les rutes “Barcelona – Palma” i “Barcelona – Maó”. Si bé es cert que no estem en temporada alta, els perjudicis d’aquesta decisió als prop de 2.000 consumidors que havien adquirit bitllets d’aquesta companyia poden ser importants ja que, normalment, en un viatge a les Illes contractem altres serveis com ara hotels, lloguer de vehicle, etc.

Des del moment de conèixer la notícia, l’ACC va activar el protocol de crisi per tal que tots els organismes de consum (Omics, Ocics i Associacions de consumidors) tinguessin tota la informació per poder atendre les consultes i reclamacions dels ciutadans i al mateix temps va requerir a Iscomar la devolució dels import pagats pels consumidors així com la necessitat que informés a tots els seus passatgers que el servei havia estat cancel·lat ja que només Iscomar coneix la identitat de cada un dels consumidors afectats, i per tant, pot minimitzar l’efecte de la supressió de la ruta mitjançant una informació ràpida i personal. Cal recordar que la companyia havia venut bitllets fins al 14 de desembre.

 

La comissària de Consum, Meglena Kuneva, inaugura el curs 2009-2010 de l’Escola del Consum de Catalunya

El passat 9 d'octubre la comissària de Protecció del Consumidor, Meglena Kuneva, va visitar la nova seu de l’Escola del Consum de Catalunya, així com les noves oficines de l'Agència Catalana del Consum (ACC). La comissària europea, acompanyada del Secretari de Política Financera, Competència i Consum, Jordi Pericàs, i del director de l'ACC, Jordi Anguera, inaugurà el curs 2009-2010 i va poder visitar els tallers de consum en els que van participar alumnes de primer i quart d'ESO.

L'Escola del Consum de Catalunya s'instal·la al Tarragonès i inicia el cinquè curs de la seu territorial

Tarragona és, des del 5 i fins al 30 d’octubre, la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya (ECC). Un total de 1.055 alumnes de primària, secundària i d’educació especial de la comarca podran participar en els tallers sobre educació del consum que es fan a la seu del Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

"Amb tu, segur", exposició sobre la seguretat dels productes a Terrassa

L'Agència Catalana del Consum és l'encarregada d'informar i protegir el consumidor sobre la fiabilitat dels productes que es venen a casa nostra. Però, què és un producte segur? Per a respondre a aquesta qüestió us convidem a visitar l'exposició sobre la seguretat dels productes "Amb tu, segur" que serà a Terrassa del 15 d'octubre al 22 de novembre al Museu de la Ciència i de la Tècnica.

Presentació de la l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor del Gironès

El passat 15 d'octubre la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, i el director de l'Agència Catalana del Consum, Jordi Anguera, van inaugurar l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) que atendrà els ciutadans del Gironès. Amb aquesta oficina les vuit comarques de la demarcació de Girona compten ja amb una oficina comarcal d'atenció al consumidor per tal de guanyar proximitat en la gestió i aplicació de les polítiques de consum.

Destaquem

 

Jornal.cat

Aquest portal web sobre "economia domèstica i sostenible" us permetrà estar informats de tota la actualitat en temes de consum, economia, sostenibilitat, salut o tecnologia. A més, podeu participar en enquestes i fòrums o subscriure-us als seus titulars a través del correu electrònic o l'RSS.

 

Consumópolis 5

5a Edició del concurs escolar

sobre el consum responsable

Màster en Consum

Nova adreça de l'ACC

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió del pressupost familiar

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors