Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 13, 24 de novembre de 2009

Editorial

Per fi una bona notícia pels ciutadans! A partir d'ara quan una companyia aèria ens faci esperar més de 3 hores tindrem dret a la mateixa indemnització que quan ens cancel·len un vol, és a dir, entre 250 i 600 euros en funció de la distància del vol. El Reglament Europeu que regula les compensacions als passatgers aeris només contemplava els casos de cancel·lacions, overbooking i problemes amb l'equipatge, però s'havia "oblidat" del principal problema que patim els consumidors: els retards. Fins ara les companyies només ens havien de donar assistència durant el retard (menjars, allotjament, etc.) però cap compensació econòmica per les conseqüències del retard i, per tant, les companyies feien la típica "trampa" de no dir-nos que el nostre vol s'havia cancel·lat si no que només es retardava hores i més hores. L’única excepció serà quan el retard sigui originat per força major, però, per exemple, una avaria no serà considerada força major. Un nou dret per als consumidors!

 

L'Agència Catalana del Consum organitza una jornada sobre l’ús de la xarxa i la compra per Internet

Prop de 200 professionals de les empreses, les administracions i els organismes que treballen en la protecció dels drets dels consumidors van participar en la Jornada “El Consum del segle XXI. Comprar i vendre a través d’Internet”, organitzada per l’ACC el 19 de novembre a l’Auditori Axa de Barcelona, amb l’objectiu de millorar les regles del joc de la venda per Internet. L’ús del comerç electrònic ha de ser vist com una excepcional oportunitat per a les empreses catalanes per obrir nous mercats en temps de crisi, però també és una oportunitat per als consumidors per comparar i triar millors ofertes en les seves compres. La Jornada va ser inaugurada pel secretari de Política Financera, Competència i Consum, del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pericàs, i el director de l'ACC, Jordi Anguera. Properament podreu accedir a les presentacions dels ponents i les conclusions a través de www.consum.cat.

El 95% de les pàgines web inspeccionades per l'ACC incorporen clàusules abusives

L’Agència va iniciar la passada primavera una campanya d’inspecció a empreses del sector turístic (transport aeri, portals i agències de viatges, lloguer de vehicles, transport marítim i hotels) que operen a través d’Internet. De l’anàlisi feta se’n deriva que el sector turístic no s’està adaptant convenientment al comerç electrònic: fa servir contractes amb clàusules abusives i necessita corregir males pràctiques relatives a les obligacions en matèria d’informació als consumidors, així com sobre la seva publicitat (ofertes) i els seus preus.

Per Nadal, consum responsable

Aquestes festes feu comptes, planifiqueu les vostres despeses i eviteu sobreendeutar-vos. Escolliu bé a l’hora de comprar joguines i trieu productes de comerç just; afavoriu un consum de proximitat i contribuïu a un Nadal sostenible i respectuós amb el medi ambient.

X Jornada tècnica sobre el sistema arbitral de consum

El divendres dia 20 de novembre va tenir lloc a Sabadell la X Jornada tècnica sobre el sistema arbitral de consum organitzada de forma conjunta per la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana del Consum. A la jornada es va tractar de l’aplicació pràctica del nou reial decret que regula l’arbitratge de consum, els principals problemes en la seva aplicació i del paper que tenen i com funcionen el Consell General de l’Arbitratge i la Comissió de Juntes Arbitrals.

 

Destaquem

 

Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Barcelona i Província

La Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Barcelona i Província "UNAE" és una organització de consumidors i usuaris integrada en la Federació UNAE de Catalunya, reconeguda com a organització de consumidors més representativa. UNAE també reivindica el reconeixement social, econòmic i laboral del treball de la mestressa de casa.

 


Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors