Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#129
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

6 de febrer de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Les disfresses infantils tenen la consideració de joguina i han de dur el marcatge CE

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

imatge guia

S'acosta el Carnestoltes i des de l'Agència Catalana del Consum volem recordar quins aspectes hem de tenir en compte a l'hora de comprar disfresses, màscares, maquillatges o qualsevol producte típic d'aquestes celebracions.


TDT

Els comissaris europeus han aprovat la nova estructura de la Comissió Europea i, com a conseqüència, s'ha creat una gran cartera que gestionarà la protecció dels consumidors europeus. Ara, la defensa dels consumidors ocupa un lloc prominent en la nova Direcció General de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere que gestiona la comissària txeca Vera Jourová.


S'han retirat del mercat sabates per nadons de les marques Camelot i Du Pareil au même. En el primer cas, perquè presentaven un risc químic, ja que contenien una concentració de Crom VI per damunt dels límits permesos i, per aquest motiu, s'ha retirat i destruït el producte. En el cas de les sabatilles de Du Pareil au même, existia un risc d'asfíxia, ja que els ullals podien saltar i ser ingerits pels menors, i per tant, l'empresa ha retirat el producte de tots els punts de venda.


Representants de l'Agència Catalana del Consum i del Service Public de Wallonie, govern regional de la Valònia, s'han reunit a Namur (Bèlgica), amb la finalitat d'intercanviar experiències d'ambdós governs pel que fa a les situacions de sobreendeutament de les famílies i el tractament i gestió que s'està duent a terme de la pobresa energètica.


Conesa

Els Premis d'Excel·lència Energètica reconeixen ciutadans, empreses, entitats i ens locals que hagin dut a terme actuacions remarcables en el camp de l'estalvi, l'eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques. Enguany s'hi poden presentar candidatures en cinc modalitats: Actuació/Projecte, Sensibilització, Empreneduria i ocupació, Trajectòria i Internacionalització. El termini de presentació de candidatures finalitza el 9 de febrer.


:: Destaquem

Instruccions per a l'aplicació dels drets de les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, d’acord amb la llei de modificació del Codi de consum de Catalunya, amb l'objectiu d'impedir la interrupció dels subministraments d'aigua, electricitat o gas a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, per impagament.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::