Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#063
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

24 d'abril de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recordeu:
És una garantia escollir una empresa adherida al sistema arbitral de consum.

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

Roda de premsa
L'exposició Consum In al Museu de les Terres de l'Ebre.

Alfons Conesa, director de l'Agència Catalana del Consum, va presidir el passat 18 d'abril la inauguració de l'exposició Consum In–La nostra força a Amposta. També hi van assistir la directora dels serveis territorials del Departament d'Empresa i Ocupació de les Terres de l'Ebre, el president del Consell Comarcal del Montsià i la regidora de Comerç de l'Ajuntament. La mostra, que explica com consumir de forma responsable i crítica en clau de drets i deures del consumidor, es pot visitar a la seu del Museu de les Terres de l'Ebre (c/ del Capità, número 34, d'Amposta) fins al 5 de maig.


Els mocadors portabebès són peces de roba que s'utilitzen per portar un nadó penjat de les espatlles d'una persona adulta. L'ús incorrecte d'aquests mocadors pot tenir conseqüències greus per al nadó: lesions per cops o caigudes i, excepcionalment, l'asfíxia. L'Agència de Salut Pública de Catalunya i la Societat Catalana de Pediatria han elaborat un recull de consells de seguretat que convé seguir sempre i, especialment, en el cas dels nadons menors de 4 mesos, els nascuts prematurament o amb un baix pes i els que pateixen processos infecciosos respiratoris.


Roda de premsa
Alfons Conesa presenta la Memòria 2011 a Amposta.

En la seva visita a Amposta, el director de l'ACC va presentar el resultats de les actuacions en matèria de defensa dels drets dels consumidors dutes a terme, en col·laboració amb els Consells Comarcals, durant 2011 a les Terres de l'Ebre. Durant l'any passat es van atendre 1.423 reclamacions, xifra que representa el 10,2% del total de Catalunya, amb un índex de resolució del 70%, per sobre de la mitjana catalana que es va situar en el 61%. De les reclamacions ateses, el 64,1% van ser per temes de telefonia i Internet.


Roda de premsa
Consum In–Joves forma part del projecte Futbol Net.

El projecte Futbol Net, liderat per la Fundació FC Barcelona, pretén educar i formar en valors a infants i joves, a través de l'esport. Futbol Net–Festivals es desenvolupa des del dia 21 d'abril i fins a finals de desembre de 2012, en 20 municipis catalans. Per part de l'Agència es posa a disposició de la Fundació un estand, extensió de l'exposició permanent Consum In–La nostra força, que s'anomenarà Consum In–Joves i que vol promoure el consum responsable i sostenible.


Enguany, l'ACC participa a la Fira Expoebre de Tortosa del 28 d'abril a l'1 de maig amb la mostra itinerant Consum In–La nostra força, que convida la ciutadania a reflexionar sobre els seus drets i, especialment, sobre els seus deures com a persones consumidores per tal d'evitar les males pràctiques en les relacions de consum. L'Agència oferirà informació relacionada amb els seus serveis i el seu funcionament, i recomanacions sobre com fer front a les problemàtiques més habituals dels consumidors i usuaris de Catalunya.


A la informació precontractual que ha de donar la companyia aèria s'ha d'haver informat clarament les persones consumidores que les despeses addicionals que se'ls hi puguin arribar a repercutir poden variar per circumstàncies alienes a la companyia (casos d'increment dels costos de carburants, costos de seguretat o canvis de tarifes aeroportuàries, entre d'altres) i que, per tant, es pot arribar a modificar el cost total amb la notificació de la modificació contractual al consumidor que tindrà l'opció de resoldre el contracte o bé mantenir-lo satisfent la despesa addicional.:: Destaquem

Pere Carbonell i Fita guardonat amb la Creu de Sant Jordi

Roda de premsa
Pere Carbonell rep la Creu de Sant Jordi.

El senyor Pere Carbonell i Fita, primer director de l'Institut Català del Consum, ha estat un dels guardonats en l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi 2012, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. Mestre i polític, el senyor Carbonell ha estat premiat per la seva trajectòria de servei al país, per la seva tasca com a diputat al Parlament de Catalunya i pel treball dut a terme des de l'Administració com a director general de Comerç i de Consum. L'Agència Catalana del Consum, promotora de la seva candidatura, es congratula d'aquest reconeixement i se suma a les felicitacions.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::