Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#066
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

5 de juny de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recordeu:
Per seguretat, vigileu a qui doneu les vostres dades personals

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

Roda de premsa
Inauguració de l'exposició "Consum-Punt de trobada" a Brussel·les.

La Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la UE va inaugurar el passat 30 de maig l'exposició "Consum – Punt de trobada, Consumer Rights – Meeting Point" que té com a objectiu explicar l'aplicació a Catalunya de la normativa comunitària de protecció dels drets dels consumidors. L'exposició, que es mostrarà a l'Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern des del 29 de maig fins al 14 de juny, ha coincidit amb la conferència anual de la DG Salut i Consumidors de la Comissió Europea, European Consumer Summit 2012, que es va celebrar el 29 de maig a Brussel·les.


L'Agenda del Consumidor Europeu té com a objectius principals reforçar la seguretat dels consumidors (pel que fa als productes, serveis i aliments) i augmentar l'eficàcia de la vigilància del mercat, així com incrementar la informació dirigida als consumidors. També pretén millorar els mecanismes de control per evitar els perjudicis que suposen per als consumidors europeus els problemes relacionats amb les reclamacions. Per últim, busca adequar la política als canvis de la societat i fer-la una realitat per a la vida quotidiana, tot adaptant la legislació de consum a l'era digital i tractar els problemes dels consumidors en línea, incorporar les necessitats dels consumidors vulnerables i facilitar una tria sostenible.


Roda de premsa
Presentació de l'estudi sobre joves i publicitat.

Coincidint amb el 9è aniversari de la creació de l'Escola del Consum de Catalunya (ECC), el director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa, va presentar els resultats de l'estudi Els joves i la presència de la publicitat en la seva vida quotidiana. L'objectiu de l'estudi —elaborat a partir d'una mostra representativa de 1.443 estudiants catalans de Secundària, d'entre 11 i 18 anys— és analitzar els hàbits de compra dels joves d'aquest segment d'edat i optimitzar la tasca pedagògica dels tallers impartits per l'ECC.


El passat 9 de maig, Alfons Conesa va lliurar els premis del concurs escolar sobre consum responsable, "Consumopòlis 7", als grups d'alumnes i les escoles que han resultat guanyadores en la fase autonòmica de l'edició d'enguany. L'acte va tenir lloc a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, amb l'assistència d'uns 200 nens i nenes, entre el quals s'hi trobaven els 45 alumnes premiats de les 9 escoles guanyadores, els seus companys i el professorat. En aquest curs 2011-2012, la participació a Catalunya ha estat de 1.045 alumnes i han estat guardonats equips de Premià de Mar, Sant Celoni, Sant Sadurní d'Anoia, Tona, Vilafranca del Penedès, Tarragona, Premià de Dalt i Mataró.


Des de l'Agència Catalana del Consum, informem els passatgers afectats pel tancament d'Aerosur que hagin adquirit un o més bitllets per a vols que hagin estat anul·lats.:: Destaquem

Presentació de l'estudi Els joves i la presència de la publicitat en la seva vida quotidiana

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::