Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#077
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

6 de novembre de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

La garantia ens protegeix dels possibles defectes i de la manca de conformitat dels productes

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Consum, Punt de Trobada

  ConsumIN, La nostra força

  Les factures clares

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

 

:: Actualitat

L'exposició itinerant Consum, punt de trobada, que mostra l'estructura del consum a Catalunya i dóna a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores, es pot visitar a Sitges des del passat 31 d'octubre. La mostra estarà instal·lada al Racó de la Fragata fins al 15 de novembre i es pot visitar de dilluns a diumenge, de 10 a 21 h.


L'Agència Catalana del Consum ha participat en la 51a Fira de Mostres de Girona, que va tenir lloc del 27 d'octubre a l'1 de novembre, amb un estand amb l'exposició itinerant Consum, Punt de Trobada. Aquesta mostra ofereix al visitant la possibilitat de conèixer l'estructura del consum de Catalunya, un model que protegeix i garanteix la seguretat de les persones consumidores i que s'ha vist reforçat amb el Codi de consum de Catalunya.


La segona fase del festival FutbolNet, de la Fundació FC Barcelona, ja recorre diversos municipis catalans per fomentar entre els joves els valors positius derivats de la pràctica del futbol. Si la setmana passada va fer parada a Cervera, Tortosa i Balaguer, el proper cap de setmana passarà per Igualada i Figueres, el dissabte 10 de novembre, i per La Seu d'Urgell i Martorell, el diumenge 11. L'Agència Catalana del Consum col·labora amb el projecte FutbolNet amb l'espai divulgatiu ConsumIN – Joves, que proporciona informació als participants sobre el consum responsable, per afavorir que consumeixin de forma crítica i reflexiva.


L'exposició Consum IN - La nostra força convida a la ciutadania a reflexionar sobre els seus drets i, especialment, sobre els seus deures com a persones consumidores per evitar les males pràctiques de consum. La mostra es pot visitar fins al 23 de novembre al Centre cultural Les Monges (CETAP), a la Plaça de les Monges de La Seu d'Urgell, de dilluns a divendres, de 9 a 13h i de 17 a 20h.


El 24 d'octubre va tenir lloc la reunió del 7è Comitè Mixt Catalunya-Quebec a la seu del Palau Centelles de Barcelona, amb l'assistència de representants de L'Agència Catalana del Consum. L'objectiu de la reunió era exposar les línies generals de la cooperació entre ambdós governs. Des de l'any 2009, L'ACC col·labora amb l'organisme quebequès Office de la Protection du Consommateur (OPC) i, per al període 2012-2014, tenen previstes diverses accions conjuntes relacionades amb la protecció de les persones consumidores, la vigilància dels mercats o l'educació en consum responsable dels joves, entre d'altres qüestions.
:: Destaquem

La xarxa de Centres Europeus dels Consumidors (ECC-Net) ha publicat l'informe The European Online Marketplace: Consumer complaints 2010-2011, que inclou dades dels Estats membres de la UE, Noruega i Islàndia, i que indica que durant el 2010 i el 2011 els CEC van recollir una mitjana de més de 31.000 reclamacions per any, el 56% vinculades al comerç electrònic. Les principals causes de reclamació van ser els errors en l'enviament i l'entrega de productes i serveis defectuosos. Segons l'informe, els països que van rebre més incidències van ser Alemanya, França, Regne Unit, Luxemburg i Països Baixos que, al mateix temps, són els que presenten una major quota de mercat de comerç electrònic.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::