Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa
Número 8, 7 d'octubre de 2009

Editorial

La Comissió Europea alerta sobre els abusos de les entitats financeres

La comissària de Protecció dels Consumidors, Meglena Kuneva, ha fet públic un informe de la Comissió Europea sobre els serveis financers de les entitats bancàries que mostra que s’estan infringint drets bàsics del consumidor amb l’aplicació de tarifes molt complexes o donant informació incompleta i gens clara. Les deficiències detectades en la manera com els bancs tracten els seus clients ha portat la comissària a exigir a les autoritats dels Estats membres que compleixin amb la seva obligació, fent aplicar la normativa europea, i a demanar a les entitats bancàries que facin un canvi de cultura en la manera de tractar els clients i el consum.

La CE ha estudiat les comissions bancàries de 224 bancs, que representen el 81% del mercat de la Unió Europea, i revela l’existència de tarifes molt opaques i difícilment comparables en el 66% de les entitats analitzades. Els bancs a l'Estat espanyol són els que apliquen les tarifes més cares de tota la Unió Europea, després d'Itàlia. L'informe afirma que sovint la informació que donen els bancs és "incomprensible" i "insuficient", les comissions que cobren no tenen un concepte clar i l’assessorament que donen és deficient.

L'ACC seguirà informant al respecte a través del tema de consum Serveis financers i atenent les reclamacions dels usuaris catalans que, en el que portem d'any, s'han incrementant de forma notable en relació al 2008.

 

La Comissària Kuneva visitarà l’Agència Catalana del Consum

Els propers 8 i 9 d’octubre la Comissària Europea d'Afers dels Consumidors, Dra. Meglena Kuneva, visitarà Barcelona amb motiu de la cerimònia d'obertura del "Màster Europeu en Consum: Mercat, Negoci, Llei i Polítiques". La Comissària obrirà l'acte amb la conferència magistral "Política de consum: l'aventura continua" que tindrà lloc a l'Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona (IL3).
El divendres 9 d'octubre, la Sra. Kuneva realitzarà la conferència "Educació per al consum: primera línia de defensa" a la seu de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, i posteriorment farà una visita a l'Escola del Consum i a la seu de l'Agència Catalana del Consum on podrà conèixer de primera mà la feina que realitza l'ACC per la protecció dels drets dels consumidors.

Santa Coloma de Gramenet, primer municipi català que és seu de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya

El director de l'Agència Catalana del Consum, Jordi Anguera, i l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, signen el conveni de col·laboració que converteix aquesta ciutat en el primer municipi de Catalunya que esdevé seu de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya per a resoldre conflictes de consum. Aquest primer conveni té l'objectiu d'avançar en la implantació al territori de l'arbitratge de consum i en l'apropament d'aquest mecanisme de resolució de conflictes de consum, voluntari i gratuït tant pels ciutadans com per les empreses.

Pacte pel celíac i el diabètic per a la millora de l'etiquetatge dels productes alimentaris

La Generalitat, en col·laboració amb l'Associació Catalana de Celíacs i l'Associació de Diabètics de Catalunya, promou un pacte de col·laboració que té com a objectiu millorar la informació de l'etiquetatge dels productes alimentaris. Un total de 72 empreses de distribució de diversos aliments (embotits, formatges, xocolata, galetes, conserves, etc.) han signat el conveni d'adhesió amb el qual es comprometen a afegir, en la composició nutricional dels seus productes, la informació bàsica que necessiten els diabètics i advertir si l'aliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.

Ja ha començat el nou Curs d'Assistents Tècnics en Consum (ATC)

El 29 de setembre s'inicià el vintè Curs d'Assistents Tècnics en Consum que, en aquests vint anys, ha format més de 500 tècnics en consum de més de 60 poblacions catalanes. En aquesta nova edició s'han inscrit un total de 36 professionals, vuit d'ells provinents d'associacions de consumidors, setze d’ajuntaments, quatre de consells comarcals i vuit de l’ACC.

Destaquem

 

Consumidors.org

L'objectiu del portal web de la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC), Consumidors.org, és oferir informació pràctica a les persones consumidores i usuàries i donar a conèixer la tasca que desenvolupen les associacions que treballen en el món del consum. En aquest web hi trobeu notícies, podeu descarregar la revista semestral de la UCC, accedir a les seves publicacions o consultar l'agenda d'activitats.

 

Màster en Consum

Nova adreça de l'ACC

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió del pressupost familiar

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors