Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#060
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

15 de març de 2012, Dia Mundial de les Persones Consumidores
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

"Tots, per definició, som consumidors".
John F. Kennedy

 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Consum In - La nostra força

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Editorial

Avui parlem de celebracions. La meva és insignificant, un any al capdavant de l'Agència Catalana del Consum. Un any enriquidor, en primer lloc, per la gent que forma part de l'equip de consum, a la que agraeixo el treball fet i el seu suport, i, en segon lloc, per la missió encomanada a l'Agència; treballar per uns objectius tant notables com la defensa dels drets dels consumidors i aconseguir, tot i les dificultats, resultats, uns resultats que de ben segur són més minsos del què voldríem, som ambiciosos amb tot el què fa referència al servei al consumidor. Uns resultats que aporten un petit espai de felicitat personal a aquelles persones a les que donem una via de solució al seu problema.

Aquesta celebració queda sols com una anècdota, davant de la diada que avui celebrem i també per la commemoració, enguany, dels 50 anys del discurs del president John F. Kennedy davant del Congrés dels Estats Units on, per primera vegada, es parlava dels drets dels consumidors i de la importància social i econòmica que representa aquest col·lectiu a nivell mundial, ja que consumidors ho som tots. Corria el 15 de març de 1962. Vint anys després, l'any 1983, la International Organization of Consumers Union (IOCU) i la Consumers International van elegir el dia 15 de març com a dia mundial dels drets dels consumidors. Posteriorment, el 9 d'abril de 1985, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar les directrius per a la protecció dels consumidors, que els dotava de drets i legítim reconeixement internacional.

Vull aprofitar doncs, aquest mitjà electrònic per posar-me una mica al cor dels consumidors, i encoratjar-los, encoratjar-nos, a ser conscients de la importància que té cada acte de consum que fem. Potser, si no els valorem com a tals és perquè moltes vegades són actes tant mecànics i quotidians que ni ens n'adonem però, tot i així, no deixen de ser importants i els hem d'assumir amb responsabilitat.
Consum responsable, aquesta és l'actitud que ens hem d'imposar davant de qualsevol decisió de consum per petita que sigui. Si ho fem així, de ben segur que els resultats seran positius i nosaltres mateixos els notarem, no només a la butxaca, sinó també en l'entorn, i a la vegada aportarem el nostre gra de sorra a la sostenibilitat global de la societat en què vivim, de la que en som partícips, i, per extensió, a la sostenibilitat del planeta.

Bona diada del 15 de març i un millor consum responsable.

Alfons Conesa i Badiella
Director

:: Actualitat

Amb motiu del 50è aniversari del Dia Mundial de les Persones Consumidores, l'Agència Catalana del Consum (ACC) ha organitzat una conferència impartida pel Doctor Francesc Torralba, Filòsof per la Universitat de Barcelona i Teòleg per la Facultat de Teologia de Catalunya. L'acte ha tingut lloc a l'Auditori del Departament d'Empresa i Ocupació del Passeig de Gràcia de Barcelona.


Coincidint amb el Dia Mundial del Consumidor, El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, acompanyat del subdirector general de Disciplina de Mercat, Albert Melià, ha presentat la Memòria d'Actuacions 2011 amb els resultats de les actuacions de l'Agència en matèria de defensa dels drets de les persones consumidores, durant el passat any.


Roda de premsa
Alfons Conesa inaugura la mostra "Consum In".

L'Agencia Catalana del Consum (ACC) presenta al centre comercial Splau la tercera edició de "Consum IN-La nostra força", una exposició itinerant que té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores. La mostra, que durant el 2011 va rebre prop de 50.000 visitants, ha estat inaugurada pel director de l'ACC, Alfons Conesa; la Regidora de Salut Pública i Consum de l'Ajuntament d'El Prat i la Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Cornellà.


Si voleu estar ben informats de tots els actes que tindran lloc arreu del territori català amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Consumidores 2012, consulteu la nostra Agenda de Consum. Hi trobareu totes les activitats relaciones amb el món del consum i la defensa de les persones consumidores que se celebren a Catalunya: exposicions, xerrades, conferències, cursos, tallers i tot un ampli ventall d'opcions que poden ser del vostre interès.:: Destaquem

Vídeo sobre les associacions de consumidors

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::