Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#033
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

30 de setembre de 2010
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Demana sempre els contractes per escrit; les companyies de serveis només poden exigir el compliment d’allò que figura en el contracte.


  • Escola del Consum
  • Bloc de consum
  • Campanya informativa sobre el comerç electrònic

    21è curs d'assistents tècnics en consum

    Exposició 'Consum IN'

    Pren el control de la teva economia
 

:: Editorial

Mantingui’s a l’espera

Aquest és el títol que TV3 va utilitzar per al reportatge del programa "30 minuts" emès el passat 19 de setembre sobre els problemes que la telefonia genera als consumidors catalans. Coneixem molt bé quins són aquests problemes ja que la telefonia lidera el rànquing de reclamacions presentades a l'ACC des de ja fa uns quants anys. Les dades d'audiència no deixen indiferent: 652.000 persones van veure el reportatge amb un 20% de quota d'audiència a Catalunya, amb la qual cosa va ser el programa més vist del dia per davant del TN vespre, el GP de Motociclisme o les típiques sèries com ara Ventdelplà, Aida o Doctor Mateo. Això ens indica que quan es fan reportatges d'investigació sobre temes que preocupen la gent, la resposta és immediata. Des de l'ACC hem col·laborat en el reportatge de forma important aportant casos, conflictes i solucions que omplen el nostre dia a dia. També és cert que alguns temes com la facturació de trucades a telèfons 905 no realitzades pels consumidors o els dèficits d'informació en les tarifes i funcionament del "roaming" quan viatgem a l'estranger són punts que queden oberts a la investigació per part de l'ACC. Si no vàreu poder veure el reportatge, podeu clicar aquí: vídeo.

Jordi Anguera
Director

:: Actualitat

IMATGE
Inauguració de la mostra a Igualada.

Des del 20 de setembre, la mostra "Amb tu segur" es pot visitar al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia. L'exposició, que té com a objectiu informar dels elements clau per garantir la compra i el consum de productes amb seguretat, estarà oberta fins divendres 8 d'octubre, amb la possibilitat de concertar visites guiades per escoles i altres col·lectius. La visita a l'exposició és especialment oportuna per tal de disposar d'un millor coneixement a l'hora d'escollir productes que ofereixen més seguretat.


El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça assumeix les competències d'inspecció, resolució de reclamacions, campanyes de control, formació i informació als consumidors, amb el suport de l'Agència Catalana del Consum (ACC). A partir d'enguany, el Consell Comarcal serà seu de tribunals d'arbitratge de consum, gratuïts i oberts a les reclamacions de tots els ciutadans de la comarca. La realització de les actuacions de consum des del territori suposa un increment de l'efectivitat atès que des de la comarca es té un millor coneixement de la realitat i de les diferents situacions.

L'Associació de Consumidors i Usuaris en Acció de Catalunya-FACUA, amb seu a Barcelona, es va inscriure el passat 19 de juliol al Registre d'Organitzacions de Consumidors i Usuaris de Catalunya. Hi ha doncs a Catalunya una nova organització, membre del Ple del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya, a la qual podem adreçar-nos.


El debat sobre aspectes de la política energètica de la UE vinculats als consumidors ha posat de relleu una insuficient consideració dels consumidors durant el procés liberalitzador del mercat interior d'energia, iniciat fa un decenni. D'acord amb un informe presentat per l'ex-comissari europeu Mario Monti, els ministres d'energia han constatat que no s'ha tingut prou en compte els interessos dels consumidors en matèries de facturació, elecció de subministradors i capacitat de recurs a un mediador independent en cas de litigi. Després d'aquest debat, la Presidència ha conclòs que aquesta temàtica ha de seguir figurant entre les prioritats de l'agenda política europea i es promet actuar activament en la formació i informació dels consumidors. L'ACC, en la seva jornada anual celebrada el passat mes de juny, també va tractar els avantatges i inconvenients de la liberalització en el sector energètic.:: Destaquem

Vídeo sobre la liberalització del sector elèctric

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::