Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 19, 25 de febrer de 2010

Editorial

Els problemes de la telefonia

Aquesta setmana us presentem dues novetats interessants en el camp de la telefonia i els problemes que ens genera com a consumidors. Per una banda, l'ACC ha signat un Conveni amb la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat per tal que els seus especialistes ens ajudin a solucionar les reclamacions que ens arriben i que presenten dificultats més tècniques (cobertures de mòbil, velocitats d’ADSL, etc.) i, al mateix temps, que el nostre coneixement dels problemes del sector pugui ajudar a aquesta Secretaria en la seva estratègia de planificació de les telecomunicacions a Catalunya. D’altra banda, la publicació de la sanció de 43.500 euros que l'ACC ha imposat a Movistar per publicitat enganyosa i clàusules abusives, contribueix a donar major informació al consumidor sobre les pràctiques il·lícites de les empreses i aposta per un mercat més transparent i competitiu.

 

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC) posa en marxa les vistes arbitrals a Santa Coloma de Gramenet

La JACC va celebrar el dia 18 de febrer de 2010, a la seu de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, les primeres vistes arbitrals en matèria de consum. En aquesta primera sessió s’han dut a terme sis vistes del sector de la telefonia, el que més reclamacions comptabilitza però també el que més resol, ja que la majoria dels grans operadors estan adherits a l’arbitratge de consum. Concretament, s’ha fet un arbitratge amb Telefónica de España, un altre de France Telecom i quatre de Telefónica Móviles, fruit de les reclamacions de sis consumidors de la ciutat.

La STSI i l'ACC signen un conveni de col·laboració per atendre les queixes del usuaris de les comunicacions electròniques

El Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, i el director de l'Agència Catalana de Consum, Jordi Anguera, han signat un conveni amb l'objectiu de definir uns mecanismes de col·laboració i cooperació per a la gestió de les consultes, les queixes, les reclamacions i les denúncies efectuades per les persones consumidores i usuàries en matèria de comunicacions electròniques. En els darrers anys l’increment de l’activitat al sector de les telecomunicacions s’ha traduït en una creixent oferta i demanda de serveis de comunicacions electròniques i en un creixent nombre de consultes, queixes, reclamacions i denúncies.

L'Escola del Consum de Catalunya s'instal·la per segona vegada al Baix Empordà amb el 100% dels tallers reservats

Palafrugell és, des del 15 i fins al 26 de febrer de 2010, la seu itinerant de l'Escola del Consum de Catalunya (ECC). Uns 470 alumnes d'educació primària i secundària de la comarca participen en els tallers sobre educació del consum que es fan a la seu del Centre Municipal d'Educació de Palafrugell. Durant aquest curs escolar, la seu itinerant de l'ECC ja ha visitat la comarca del Tarragonès, l'Alt Camp, el Montsià, la Ribera d'Ebre, l'Anoia i el Ripollès i anirà, a més a més del Baix Empordà, al Gironès, el Solsonès i el Segrià.

La Generalitat ha signat un nou pacte pel celíac i el diabètic per a la millora de l'etiquetatge dels productes alimentaris

La Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l'Associació Catalana de Celíacs i l'Associació de Diabètics de Catalunya, promou un pacte de col·laboració que té com a objectiu millorar la informació de l'etiquetatge dels productes alimentaris. En aquesta ocasió el pacte s'ha signat amb l'empresa Embotits de Llania S.L, que amb la seva adhesió es compromet a incloure en els seus productes la composició nutricional amb la informació bàsica que necessiten els diabètics i advertir si l'aliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.

 

Destaquem

 

Consell de les Persones Consumidores de Catalunya

El Consell de les Persones Consumidores de Catalunya, adscrit a l’Agència Catalana del Consum, és l'òrgan de representació i consulta de les associacions de persones consumidores i usuàries i té entre les seves funcions assessorar, informar i servir com a òrgan consultiu de la Generalitat de Catalunya en totes les qüestions relatives a la protecció de les persones consumidores i usuàries.

 


Exposició 'Amb tu, segur'

Exposició "Amb tu, segur"

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar


Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors