Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#054
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

7 de desembre de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Tens dret que les teves dades de la guia telefònica no puguin ser utilitzades amb finalitats de publicitat o prospecció comercial, si així ho sol·licites a la teva operadora telefònica

Sumari
 • Recomanacions per comprar joguines

  Consum In - La nostra força

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Les factures clares

  Codi de Consum de Catalunya

  Test d'autoavaluació d'empreses

 

:: Actualitat

IMATGE

El director de l'ACC, Alfons Conesa, va participar a la recepció del comissari europeu de Polítiques de Salut i Consum, John Dalli, que va organitzar el conseller de Salut de la Generalitat. L'objectiu de la reunió ha estat explicar les principals prioritats i línies d'actuació de la Generalitat de Catalunya en matèria de salut i consum. Els objectius estratègics de l'Agència Catalana de Consum coincideixen amb les prioritats de la Comissió Europea, especialment pel que fa a la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores i el foment d'un consum responsable.


Badalona va acollir la XII Jornada Tècnica sobre el Sistema Arbitral de Consum al Centre de Convencions de Badalona - BCIN, el 24 de novembre i coincidint amb la commemoració del 25è aniversari de la Junta Arbitral de Consum de la ciutat. Aquesta activitat formativa organitzada conjuntament per l'Agència Catalana del Consum i la Diputació de Barcelona, en el marc del conveni de col·laboració signat entre ambdues administracions, s’adreçava als membres de les juntes arbitrals de Catalunya i al personal de les oficines municipals de consum.


IMATGE

Des del 5 de desembre, la segona edició de la mostra itinerant Consum IN - La nostra força, una exposició que té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores, s'ha instal·lat a l'Ajuntament de Salou. L'exposició va ser inaugurada per l'alcalde de la ciutat, Pedro Granados Carrillo, el subdirector de l'ACC, Albert Melià Roset, i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum, Maria de los Reyes Pino Mota. Consum IN romandrà a Salou fins al proper 23 de desembre i es pot visitar de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 hores.


L'Escola del Consum de Catalunya (ECC) s'instal·la a Berga amb l'objectiu d'impulsar l'educació en consum dels escolars de la comarca. El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va presentar l'estada de l'ECC territorial a Berga i comarques properes. Es preveu que facin tallers de l’Escola uns 650 alumnes. L’objectiu de l’Escola és educar, de manera totalment gratuïta, els escolars en matèria de consum. Aquesta formació s’articula a través de tallers adreçats als alumnes d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial.


La marca de galetes Birba, fundada l'any 1910, ha signat el conveni d'adhesió al Pacte per al celíac i el diabètic mitjançant l'Agència Catalana de Consum, per tal de millorar l'etiquetatge dels seus productes i facilitar l'acte de compra de les persones celíaques i diabètiques. D'aquesta manera, es compromet a incloure el model registrat d'etiqueta que indica si la composició nutricional dels seus productes alimentaris conté la informació bàsica que necessiten els diabètics i adverteix si l'aliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.:: Destaquem

IMATGE

L'Agència Catalana del Consum té coneixement que determinades empreses realitzen spam telefònic, és a dir, propostes comercials no sol·licitades i reiterades per telèfon (d'assegurances, serveis bancaris, telefonia, accés a Internet, etc.) i que algunes d'aquestes trucades poden arribar a ser insistents i molestes i poden portar a prendre decisions precipitades. Per això, si rebeu aquest tipus de trucades, us aconsellem que tingueu en compte algunes recomanacions.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::