Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#073
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

12 de setembre de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Abans de comprar, compareu preus en diversos establiments i fixeu-vos en la qualitat dels productes

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Les factures clares

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

Us aconsellem responsabilitat i mesura en les compres i contractacions amb motiu de la tornada a l'escola i a les activitats el mes de setembre. Recordeu que aquestes compres o contractacions s'han de fer de manera responsable, perquè no desequilibrin el pressupost familiar i per tal que siguin segures, solidàries i respectuoses amb el medi ambient. Per tant, us facilitiem alguns consells per evitar les compres ràpides que poden desestabilitzar l'economia familiar.


IMATGE

El "phishing" és una pràctica fraudulenta a Internet, a través de la qual s'utilitza il·lícitament un duplicat fals d'una pàgina web amb voluntat d'enganyar per aconseguir les dades personals i confidencials de la persona destinatària del correu electrònic trampa (contrasenyes i claus bancàries, números de compte i de targetes de crèdit, dates de caducitat...). Una altra modalitat són les ofertes falses de treball, on una empresa fraudulenta us comunica la intenció fictícia de contractar personal laboral de confiança, amb la intenció d'apropiar-se de les vostres dades bancàries.


L'Agència Catalana del Consum informa a les persones consumidores i usuàries sobre l'augment de l'IVA en la compra i en les factures de determinats productes i serveis. Des de l'1 de setembre l'IVA general ha passat del 18% al 21% i l'IVA reduït del 8% al 10%. L'IVA superreduït no augmenta i es manté en el 4%.

 


Recomanem a les persones usuàries que puguin estar afectades per cancel·lacions o grans retards de vols com a conseqüència d'una vaga, que abans d'anar a l'aeroport contactin amb la seva companyia aèria i s'informin o, si el seu vol forma part d'un viatge combinat, amb la seva agència de viatges. Tingueu en compte que es poden considerar circumstàncies extraordinàries els casos de vagues que afecten les operacions d'una companyia encarregada d'efectuar un vol.
:: Destaquem

Vídeo sobre les revisions de gas

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::