Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#102
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

26 de novembre de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Tingueu en compte que el preu d'alguns productes s'incrementa pels volts de Nadal.

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Consum, punt de trobada

  Pren el control de la teva economia

  Les factures clares

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha finalitzat el procés d'arbitratges de consum per participacions preferents i deute subordinat de CatalunyaCaixa, que es va iniciar el juliol de 2012, amb 11.410 laudes dictats, tots ells a favor dels reclamants, i un import de 195.574.394 euros retornat als afectats. En total, s'han rebut 25.236 reclamacions i 9.949 consultes relacionades amb aquest àmbit. Davant del volum de reclamacions, l'ACC i la Junta Arbitral de Consum obriran una nova fase d'arbitratge de les reclamacions a partir del proper mes de gener.


Amb aquesta exposició interactiva, l'ACC vol donar a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores explicant quina és l’estructura del consum a Catalunya, un model que actua en favor de la protecció de les persones i que, amb la introducció del Codi de Consum de Catalunya, ha reforçat els seus objectius. La mostra estarà instal·lada al municipi fins al 28 de novembre, a la plaça Sant Domènec, i es pot visitar de 10 a 21h.


imatge

Desconfieu de les visites inesperades d'empreses instal·ladores de gas que vénen al vostre domicili per realitzar la revisió del gas butà o del gas natural, si no heu sol·licitat expressament el seu servei o no han estat notificades per les empreses corresponents. Si no és una empresa de confiança que vosaltres heu contractat prèviament, no obriu la porta de casa vostra. En qualsevol cas, demaneu sempre que s'acreditin com a instal·ladors de gas autoritzats per la Generalitat de Catalunya.


D'una banda, s'ha detectat un defecte en el motor dels vehicles tot terreny de Nissan, model Patrol Y61, fabricats entre el 25 d'agost de 2006 i el 28 de novembre de 2009. Nissan ofereix la reparació gratuïta dels vehicles afectats. D'una altra banda, diversos models de motocicleta de la marca Sym presenten defectes en una peça que podria trencar el motor. La marca també ofereix la reparació gratuïta de les motocicletes afectades.


imatge

L'Agència Catalana del Consum ha rebut la visita d'una delegació de l'organisme Inmetro del Govern federal de Brasil, encarregat de la vigilància del mercat i de la seguretat dels productes. Durant els dies 18, 19 i 20 de novembre, van poder fer visites inspectores conjuntes, relacionades amb la seguretat dels productes, i van conèixer el funcionament de les dues xarxes d'alertes a nivell estatal i europeu, SIRI i Rapex, a través de les quals s’informa dels productes perillosos a les autoritats competents.


:: Destaquem

Recomanacions a l'hora de comprar joguines

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::