Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#083
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

26 de febrer de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Demaneu i conserveu les factures o tiquets de compra, ja que són la vostra garantia

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Consum, Punt de Trobada

  Les factures clares

  Autoavaluació d'empreses

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

 

:: Actualitat

Davant les notícies aparegudes en els mitjans de comunicació sobre les agències de viatges del Grup Orizonia (Viajes Ibèria - VIBO, Iberojet, Solplan, Vivatours, Condor Vacaciones, Kirunna i ORIZONIA Life), recomanem a totes les persones usuàries que hagin contractat viatges organitzats amb aquestes agències de viatges que es posin en contacte amb l'agència de viatges minorista on l'han contractat, per confirmar la situació de la sortida del seu viatge.


L'exposició "Consum, punt de trobada" ofereix al visitant la possibilitat de conèixer l'estructura del consum de Catalunya, un model que protegeix i garanteix la seguretat de les persones consumidores i que s'ha vist reforçat amb el Codi de consum de Catalunya. La mostra permet descobrir quins són els nostres drets i deures com a persones consumidores, i intenta potenciar el vessant més crític, reflexiu, responsable i sostenible en el consum. Es podrà visitar a la Plaça Major de Mollet del Vallès (al costat del Mercat Municipal) de l'1 al 13 de març, de dilluns a diumenge, de 10 a 21h.


El Govern de la Generalitat va aprovar el 26 de febrer de 2013 el decret que regula els fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia en les relacions de consum, així com el procediment per a la seva tramitació. D’aquesta manera s’estableix un procediment harmonitzat, sistemàtic i alhora senzill, perquè els consumidors puguin formular fàcilment i de manera immediata les seves queixes, reclamacions o denúncies sobre una activitat o servei quan pateixin alguna incidència, esdeveniment o circumstància que alteri el funcionament normal en les relacions de consum.


L'Agència Catalana del Consum recomana a les persones usuàries que puguin estar afectades per cancel·lacions o grans retards de vols, com a conseqüència d'una vaga o de qualsevol circumstància extraordinària, que abans d'anar a l'aeroport s'informin contactant amb la seva companyia aèria o bé amb l'agència de viatges, si el seu vol forma part d'un viatge combinat.


El proper 18 de març, la Regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Tàrrega, amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Consum (ACC), organitza la xerrada 'Drets i deures dels consumidors' a càrrec de la Sra. Mercè Querol Falip, cap de la Secció de Consum de Lleida de l'ACC. L'acte, dirigit al públic en general dels municipis d'Altet, Claravalls, La Figuerosa, Riudovelles i Santa Maria de Montmagastrell, tindrà lloc en el local social de Claravalls (Carrer Escola, sense número) a les 18h.
:: Destaquem

Al mes de febrer d’enguany el Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos (RASFF) ha notificat la detecció de carn de cavall en productes etiquetats com a carn de boví. L’origen dels productes implicats era Polònia i Romania, i havien passat per operadors intermedis de diferents estats membres, entre els quals Irlanda, Regne Unit, Luxemburg, França, Holanda i Suècia.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::