Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#047
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

29 de juliol de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
La publicitat és vinculant, per tant, guarda els catàlegs i els fulletons informatius, ja que els pots necessitar a l’hora de fer una reclamació.

  • Comprar en època de rebaixes

    Codi de Consum de Catalunya

    Test d'autoavaluació d'empreses

    Pren el control de la teva economia
 

:: Editorial

Durant aquest mes d'agost, període de vacances per a molts, us proposem una reflexió. Després del ritme accelerat que hem portat durant l'any, seria interessant parar-nos a pensar sobre què i com som com a persones consumidores. Conscients? Responsables? Informats? Moderats? Lliures? Sostenibles?

Des de l'Agència Catalana del Consum us convidem a fer un tomb pel nostre web i/o descobrir-lo. Nosaltres, mentrestant, a més a més de mantenir al dia els nostres continguts us prometem que també pensarem en noves i millors maneres de fer-vos arribar aquelles informacions que són del vostre interès.

Ens retrobem al setembre. Bon estiu!

:: Actualitat

El proper 27 de setembre de 2011, començarà la 22a edició del Curs d'Assistents Tècnics en Consum que organitza l'Agència Catalana del Consum. El curs, adreçat a llicenciats i diplomats que duen a terme tasques d'informació i orientació a les persones consumidores i usuàries en organismes públics de consum i en les organitzacions de persones consumidores, es compon de 28 mòduls temàtics i té una durada total de 165 hores. Les inscripcions estaran obertes fins al 21 de setembre.


Abans de viatjar informeu-vos bé dels requisits i característiques del viatge i del lloc on aneu (visats, passaport, clima, hotels...). Recordeu que la publicitat és vinculant, per tant, guardeu els catàlegs, fulletons informatius, contractes, comprovants, tiquets i factures, ja que els podríeu necessitar a l'hora de fer una reclamació. Si contracteu amb una agència de viatges, porteu sempre el telèfon de l'agència o del seu representant al lloc de destí. Si viatgeu a l'estranger, pregunteu si l'assistència sanitària que teniu contractada us cobreix al país on aneu i informeu-vos del telèfon i l'adreça de l'ambaixada o consolat del nostre país en aquell Estat.


IMATGE
Presentació del Codi a l'Auditori de Can Cortès.

El 26 de juliol va tenir lloc una nova jornada de presentació de les novetats del nou Codi de Consum de Catalunya (Llei 22/2010). L'Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans va organitzar amb l'Ajuntament d'aquesta localitat una xerrada amb la participació dels senyors Alfons Conesa i Albert Melià, director i subdirector de l'Agència Catalana del Consum.


IMATGE
Pelegrí i Mena amb els signants del Codi de Bones Práctiques.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, han assistit a la signatura del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya, a la seu del Departament d'Agricultura. És la primera vegada que tots els agents de la cadena alimentària es comprometen a millorar les pràctiques comercials, la traçabilitat i la informació que reben les persones consumidores.


IMATGE
Cadira per a nens retirada del mercat per insegura.

La trona de viatge de la marca Metoo és una cadira per a nens que s'enganxa a la taula mitjançant dues grapes metàl·liques, amb el risc de què la cadira se separi de la taula i el nen caigui. La catifa trencaclosques amb dibuixos de fruites i verdures, importada per Dragon Asia, conté peces petites que poden comportar un risc d'asfíxia. D'altra banda, s'ha detectat un mal funcionament de l'assegurador amb frenada assistida per escalada de la marca Petzl, model Grigri 2, per això s'ha iniciat una campanya de recuperació per a substituir-los.:: Destaquem

IMATGE
Imatge del web Les factures clares.

El desconeixement del significat d'alguns dels conceptes que consten en la factura de la llum, del gas o de l'aigua poden dificultar-ne la comprensió. Però si esteu ben informats i aneu pas a pas, us adonareu que interpretar-los no és tan difícil. Per això, a través d'aquest web, us expliquem el significat dels conceptes bàsics de les factures i així contribuïm que tingueu més control de la vostra economia domèstica.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::