Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 17, 3 de febrer de 2010

Editorial

Comença la tramitació parlamentària del Codi de Consum
El passat 27 de gener va començar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Consum, el Codi de Consum. S'inicia així l'últim pas abans de la seva aprovació definitiva i entrada en vigor després de molt de temps d'anàlisi, debat, maduració, negociació i consens al voltant d’aquesta Llei. Estem, doncs, a la recta final d'un procés llarg i dur, però molt enriquidor i que esperem que acabi abans de l'estiu i amb un ampli consens parlamentari. De moment, la primera votació en contra de les dues esmenes a la totalitat presentades pel PP i Ciutadans ha estat de 110 vots a favor de tramitar la Llei contra 17 vots. Podeu veure el vídeo de la sessió parlamentària amb l'exposició del Projecte de Llei per part del Conseller Castells, així com les posicions del diferents grups parlamentaris aquí.

 

Jordi Anguera

Director de l'Agència Catalana del Consum

 

L’Escola del Consum de Catalunya s'instal·la per primera vegada al Ripollès

El Ripollès és, des de l'1 al 12 de febrer de 2010, la seu itinerant de l'Escola del Consum de Catalunya (ECC). L'Escola és un servei de l'Agència Catalana del Consum que té per objectiu divulgar els drets i els deures dels consumidors al món educatiu. Uns 450 alumnes d'educació primària i secundària de la comarca podran participar en els tallers sobre educació del consum que es faran a la seu de l'Escola d'Adults del carrer Progrés a Ripoll.

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC) posa en marxa les vistes arbitrals al Pla de l'Estany

Banyoles acull les primeres vistes arbitrals de consum de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya que se celebren a la comarca del Pla de l'Estany. Es resoldran un total de set reclamacions de consumidors de la comarca contra empreses de telefonia, el sector amb més reclamacions. Amb aquesta ja són 10 les comarques que celebren arbitratges en conveni amb l'Agència Catalana del Consum.

L'exposició "Amb tu, segur" a Mollet del Vallès

Una de les principals missions de l'Agència Catalana del Consum és prevenir el risc potencial d'un producte, per això us convidem a visitar l'exposició sobre seguretat de productes "Amb tu, segur" que tindrà lloc a Mollet del Vallès del 9 al 27 de febrer al Centre Cultural La Marineta.

Temes de consum: Transport aeri

Tal com informàvem en l’editorial del Consum Notícies núm. 13, la sentència del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees de 19 de novembre del 2009 estableix que les companyies aèries també hauran d’indemnitzar les persones consumidores en els supòsits de retards de més de tres hores. Aquesta informació es va actualitzar en el tema de consum Transport aeri, com fem amb la resta de temes, per tal que esdevinguin una bona font d’informació, permanentment actualitzada, amb relació als àmbits més rellevants de les relacions de consum.

Destaquem

 

Centre de Documentació de l'ACC

L'Agència posa a disposició d'experts i investigadors els serveis del Centre de Documentació, especialitzat en consum i protecció de les persones consumidores. Integrat a la xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat, ofereix entre d'altres serveis atenció de consultes bibliogràfiques tant de forma presencial (sol·licitant dia i hora) com per correu electrònic (bibliotecaconsum@gencat.cat). Des del web de l'ACC podeu consultar el seu catàleg.

 


Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar


Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors