Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#038
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

5 d'abril de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Una pàgina web és segura quan la seva adreça electrònica passa de ser http a https

Sumari
  • Codi de Consum de Catalunya

    Test d'autoavaluació d'empreses

    Pren el control de la teva economia
 

 

:: Actualitat

D'acord amb l'avaluació realitzada per l'OMS en relació amb l'incident nuclear produït al Japó, els problemes de seguretat estan restringits als productes de la zona afectada. Com a mesura precautòria, la Direcció General de Sanitat i Consum de la UE (DG SANCO) va recomanar en data 15 de març als estats membres que es facin controls de radioactivitat en els aliments i pinsos procedents d'aquest país i que qualsevol nivell irregular de radioactivitat sigui immediatament comunicat a la Comissió Europea pel sistema d'alerta ràpida (RASFF).


IMATGE
Taller de l'Escola del Consum.

El director de l'ACC, Alfons Conesa, juntament amb el conseller de Promoció Turística i Consum de la Conca de Barberà, Carles Carreras, va presentar el passat 17 de març al Castell dels Comtes de Queralt les activitats de l'Escola del Consum de Catalunya, que va estar instal·lada a la comarca fins al 25 de març. L'objectiu de l'ECC és formar els escolars en matèria de consum mitjançant tallers adreçats a alumnes d'Educació Primària, Educació Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial.


IMATGE
Comissió Permanent del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Consumidor, l'Agència Catalana del Consum (ACC) va acollir la reunió de la Comissió Permanent del Consell de Persones Consumidores de Catalunya, l'òrgan de representació i consulta de les associacions de persones consumidores i usuàries davant la Generalitat i altres administracions i organismes. El director de l'ACC, Alfons Conesa, va presidir la Comissió.


La Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l'Associació Catalana de Celíacs i l'Associació de Diabètics de Catalunya, promou un pacte de col·laboració que té com a objectiu millorar la informació de l'etiquetatge dels productes alimentaris. La darrera empresa que ha signat un conveni d'adhesió a aquest pacte ha estat Catereasy S.L., dedicada a la comercialització a l'engròs de tot tipus de productes alimentaris.


El Parlament Europeu ha proposat mesures per reforçar la protecció dels drets dels consumidors en el comerç electrònic. Els consumidors disposarien d’un termini de 14 dies per tornar un producte comprat a Internet, mentre que ara a Espanya, que compleix la normativa europea actual, aquest termini és de 7 dies per a totes les vendes a distància. El text estableix també que el venedor ha de proporcionar al consumidor informació sobre les característiques del producte, el preu i qualsevol despesa addicional de tramesa. A més, els diputats proposen que el consumidor hagi de confirmar els detalls del pagament abans de tancar la transacció.:: Destaquem

IMATGE
Nova pàgina d'inici.

El nou disseny comporta, entre d'altres millores, la inclusió d'imatges i la gestió de vídeos. Una altra de les novetats és el bloc del destacat central que dóna a conèixer la notícia, l'avís o l'alerta més rellevant del moment, adoptant el color corresponent (verd, blau o taronja), depenent del tipus d'informació. Per una altra banda, s'incorpora la possibilitat de compartir aquesta informació a les xarxes socials amb les icones de Facebook i Twitter i els RSS, ja existents per a les notícies, s'afegeixen també per als avisos i les alertes.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::