Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#119
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

29 de juliol de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Informeu-vos dels requisits i característiques del viatge i del lloc on aneu (visats, passaport, clima, hotels...)

Sumari
 • Feu la festa amb seguretat

  Consum a les xarxes socials

  Consum, punt de trobada

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

Taller sobre avaluació del risc

El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va presentar la ponència "Procés de detecció i determinació del nivell de risc d'un producte de consum" al Taller Regional sobre els Aspectes substantius i procedimentals del Sistema Iberoamericà d'Alertes Ràpides, que va tenir lloc a la seu de l'Organització d'Estats Americans (OEA) a Washington D.C. entre el 21 i el 25 de juliol.

La Red de Consumo Seguro y Salud (RCSS), creada per la Secretaria General de l'OEA amb aliança amb l'Organització Panamericana de la Salut (OPS) ofereix un àmbit de cooperació a nivell tècnic per prevenir i eliminar la circulació de productes insegurs en els mercats. Durant les sessions de treball es van analitzar els diversos aspectes, coneixement i experiències generats durant els darrers anys en l'àrea d'avaluació de riscos i també es van buscar objectius comuns per a la detecció de productes insegurs i es van acordar els components bàsics de les alertes de seguretat que es comunicaran en la primera etapa de la implementació del Sistema Interamericà d'Alertes Ràpides (SLAR).


Arbitratge de consum

L’Agència Catalana del Consum (ACC) continua amb el procés d’arbitratges de consum per participacions preferents i deute subordinat de Catalunya Caixa, que ha permès retornar, fins al moment, 281.931.754 d'euros a les persones afectades. Des de l’inici del procés, el juliol de 2012, l’ACC ha rebut 52.913 reclamacions relacionades amb aquest àmbit i la Junta Arbitral de Consum (JACC) ha dictat 29.628 laudes, tots ells a favor dels reclamants.


viarjat a un país de la UE

Consells i recomanacions de l'Agència Catalana del Consum per a les persones que faran o estan fent un viatge a d'altres països de la Unió Europea.


10e quadre indicadors consum

El 30 de juny es va presentar la nova edició del Quadre d'Indicadors dels Mercats de Consum (10th Consumer Condicions Scoreboard).

Neven Mimica, Comissari de Política dels Consumidors va dir que l'estudi mostra que, en general, el mercat de béns funciona considerablement millor que el de serveis i que concretament, el bancari, segueix essent un dels sectors més problemàtics.


L'empresa Harley Davidson ha pres les mesures correctores per solucionar els problemes amb l'indicador de gasolina de les seves motos, models FXSB y FXSBSE (MY2013, MY2014).

I s'ha retirat del mercat per risc químic, les sabates de senyora, marca Sarmiles, models Alanis, Audrey i Abie.


:: Destaquem

Tinc una rentadora des de fa 10 mesos. Ara s'ha trencat i, si la vull arreglar, em fan pagar el desplaçament. Me n’haig de fer càrrec o no?

La reparació de la rentadora en període de garantia (2 anys des de l’entrega de l’aparell) és gratuïta per a la persona consumidora i no pot implicar despeses de cap mena (ni desplaçament, ni transport, ni peces de recanvi, ni mà d’obra), excepte que l’avaria sigui a causa d’un mal ús o d’un manteniment defectuós.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::