Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#079
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

4 de desembre de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Teniu dret a rebre informació suficient sobre preus, tarifes i condicions abans de comprar un producte o contractar un servei

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Consum, Punt de Trobada

  ConsumIN, La nostra força

  Les factures clares

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

 

:: Actualitat

Fruit de l’acord entre l’Agència Catalana del Consum i Catalunya Caixa (Cx), la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC) ja ha començat a dictar els primers laudes arbitrals d’afectats per la contractació de Participacions Preferents i de Deute Subordinat Perpetu amb Cx, tots ells favorables als reclamants. Els 12 laudes dictats per la JACC són tots favorables als consumidors afectats, als quals Cx està obligada a retornar-los el 100% del capital invertit.


Ara que s'acosten les festes, us facilitem alguns consells i recomanacions per a que gaudiu de les vostres compres de Nadal de manera responsable. Què cal tenir en compte a l'hora de comprar joguines i videojocs, què són el consum de proximitat i el comerç just o com contribuir a un Nadal sostenible i respectuós amb el medi ambient. Tot això i més, a les nostres recomanacions.


El festival FutbolNet, que recorre diversos municipis catalans per fomentar entre els joves els valors positius derivats de la pràctica del futbol, va fer parada a Amposta i Mollerussa, el passat 1 de desembre, i a Valls i Santa Coloma de Gramenet el 2 de desembre. L'Agència Catalana del Consum col·labora amb el projecte FutbolNet amb l'espai divulgatiu Consum IN–Joves, que proporciona informació als participants sobre el consum responsable, per afavorir que consumeixin de forma crítica i reflexiva.


El director de l'ACC, Alfons Conesa, i el President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, han presentat una nova edició de l'exposició itinerant Consum IN-La nostra força a l'Espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat. L'exposició, que es podrà visitar fins al 14 de desembre i de dilluns a divendres, té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores, al voltant del consum responsable.


El 28 de novembre es va celebrar la XIII Jornada Tècnica sobre el Sistema Arbitral de Consum, organitzada per l'Agència Catalana del Consum i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. La jornada anava dirigida als membres de les juntes arbitrals de Catalunya i al personal dels serveis públics de consum i d'associacions de consumidors, amb l'objectiu de debatre les principals novetats del Projecte de Reial decret que regula el Sistema Arbitral de Consum.


La mostra itinerant Consum, Punt de Trobada ja es pot visitar a la plaça de la Constitució de Girona, des del passat 3 de desembre i fins al proper dia 23. La mostra ofereix al visitant la possibilitat de conèixer l'estructura del consum de Catalunya i descobrir quins són els seus drets i deures, tot potenciant el vessant més crític, reflexiu, responsable i sostenible del consum, amb l'objectiu d'educar i aconseguir l’autosuficiència de les persones consumidores en les seves relacions de consum.
:: Destaquem

L'ACC ha imposat a Ryanair diverses sancions econòmiques per infraccions greus en matèria de disciplina de mercat i defensa de les persones consumidores per un import total de 84.000 euros i, com a sanció accessòria, la seva publicitat. Aquestes sancions s'han imposat per la comissió d’infraccions com ara prestar serveis a preus superiors als anunciats i contractats per les persones consumidores i usuàries, incloure clàusules abusives en els contractes o per cobrar un recàrrec pel pagament amb targeta de crèdit o dèbit.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::