Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa
Número 2, 26 de maig de 2009

Cooperació entre les administracions de control de mercat francesa i catalana (ACC)

Aquests últims mesos s'han dut a terme accions conjuntes de control de mercat d'articles d'esquí i de muntanya a l'estació d'esquí de Les Angles (França) i a Vallter 2000 (Catalunya). A la propera reunió de seguiment entre la Direcció Departamental de la Competència, el Consum i la Repressió dels Fraus del Ministeri d'Economia francès i l'Agència Catalana del Consum es decidiran noves accions conjuntes.

 

La crisi dispara les consultes, reclamacions i denúncies dels consumidors

L'Agència Catalana del Consum presenta la Memòria d'actuacions del 2008 que mostra un increment de consultes, reclamacions i denúncies. Els sectors més reclamats són la telefonia i el transport.

La Comissió Europea (CE) presenta els reultats de l'acció conjunta "d'escombrada" de les webs de les línies aèries

Al setembre de 2007 la CE i 15 autoritats nacionals d’estats membres (Xarxa de Proteccio del Consumidor, CPC) més Noruega, van iniciar una investigació per verificar si els webs europeus de venda de bitllets d’avió compleixen la normativa de protecció dels consumidors. L’Agència Catalana del Consum ha estat present en el seguiment dels treballs mitjançant llur participació activa en el CPC.

L’Escola del Consum de Catalunya forma els joves consumidors

L'Escola itinerant de consum finalitza la seva estada a Osona amb un total de 330 alumnes de primària, secundària i d’educació especial inscrits als tallers sobre educació del consum. A partir del 26 de maig s'instal·la al Bages.

Pacte per al celíac i el diabètic per a la millora de l'etiquetatge dels productes alimentaris

La Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l'Associació Catalana de Celíacs i l'Associació de Diabètics de Catalunya, promou un pacte de col·laboració amb les empreses que té com a objectiu millorar la informació de l'etiquetatge dels productes alimentaris, indicant si l'aliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.

Destaquem

 

Eines contra la crisi

En un moment de crisi econòmica, el control de la pròpia economia esdevé fonamental. Per tal d'ajudar les famílies, a l'espai "Eines per a les persones" hi trobareu un apartat específic de consum que inclou els programes "Pren el control de la teva economia" i "Controla els teus préstecs" i el joc "Consumir a ritme de família".

 

Jornada de Polítiques de Consum

II Jornada de Polítiques de Consum a Catalunya

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió del pressupost familiar

Màster en Consum

Màster en Consum

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors