Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#106
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

21 de gener de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

No signeu cap document que no entengueu i, encara menys si l'apartat on han de constar les quantitats és en blanc.

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Consum, punt de trobada

  Pren el control de la teva economia

  Les factures clares

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge signatura conveni Ascó

Amb l'objectiu d'impulsar l'ús responsable de l'energia incentivant l'estalvi i l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables en el municipi d'Ascó, el 15 de gener l'alcalde d'aquesta població, Rafael Vidal, la directora de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), Maite Masià, i el director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, van signar un conveni. El projecte consistirà en un sistema de comptabilització del consum d’energia familiar que permetrà premiar a les llars més eficients amb bons d’estalvi energètic, que es podran bescanviar per productes en els comerços del municipi d’Ascó.


distintiu apte per celíacs

L'empresa Collverd producte de l'ànec, S.A. centra la seva activitat en l'elaboració de productes frescos i derivats de l'ànec d'alta qualitat, utilitzant mètodes tradicionals amb l'ajuda de nova tecnologia. És l'empresa més antiga del sector, amb una trajectòria de més de 30 anys, amb escorxador propi. Es troba ubicada a l'Alt Empordà, i concretament al polígon Empordà Internacional de Vilamalla (Girona).


S'han detectat problemes en el sistema d'embragatge hidràulic en motocicletes Hayley Davidson, models FLHTCUTG, FXSBSE i FLSTNSE (unitats fabricades entre el 3 de maig i el 14 d'octrubre de 2013). L'empresa en farà la reparació gratuïta.

S'ha retirat del mercat la Jaqueta marca Prenatal, model red and blue 18161 (codi de barres 250487299). Té botons que es desprenen amb força inferior a la prevista per la norma i al tractar-se de peces petites, el nadó se les podria endur a la boca i asfixiar-se.

L'empresa Volkswagen repararà gratuïtament els vehicles model Amarok amb motor TDI 2,0 l CR fabricats en un període determinat. Codi model 2H i S1B. Anys 2012, 2013, 2014. Existeix la possiblitat que hi hagi fuita de combustible que podria ocasionar un incendi.


El proper 21 de gener, a Montblanc, el director de l'Agència Catalana del Consum continuarà amb el cicle de xerrades pel territori per explicar als consumidors i les consumidores l'estat actual del procés d'arbitratge per participacions preferents i deute subordinat, que es va iniciar el juliol de 2012. Les següents xerrades tindran lloc el 23 de gener a Reus, el 27 a Olot, el 28 a Vic.


:: Destaquem

Les companyies que presten serveis d’accés a Internet estan obligades a oferir-nos un mínim de velocitat?

Els operadors d’accés a Internet mai no poden publicitar ni aplicar-nos una oferta amb una velocitat que sigui superior a la velocitat màxima que són capaços d’oferir-nos realment.

Abans de la contractació, l’operador ha d’informar l’usuari final dels factors que poden limitar la velocitat efectiva que podrà gaudir, diferenciant sempre aquells factors sobre els quals té control l’operador dels que li són aliens.

En qualsevol cas, pensem que els compromisos de velocitat mínima garantida pels operadors vindran determinats pel que s’estableixi en el contracte d’alta del servei. Si la qualitat oferta no es correspon amb la qualitat contractada, podrem reclamar.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::