Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#123
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

21 d'octubre de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Per la Castanyada, consum responsable! Consumim productes fets en el nostre entorn territorial més proper

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

L'Agència Catalana del Consum participarà en la 18a edició de la Festa dels Súpers, que tindrà lloc a l’Anella Olímpica del Parc de Montjuïc de Barcelona els dies 25 i 26 d'octubre, i on els seguidors del Club Súper3 podran gaudir d'activitats lúdiques de tot tipus.
L'ACC oferirà tota mena de material informatiu per donar a conèixer els drets i deures de les persones consumidores i com exercir-los, amb l’objectiu de fomentar el consum responsable, sostenible i de proximitat.


El passat 18 d’octubre, el director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va participar a la jornada organitzada per la Unió de Pagesos sobre la qualitat i l'etiquetatge de la mel.

Un dels principals objectius de la jornada era donar a conèixer als productors de mel, quina informació han de proporcionar a les persones consumidores mitjançant les etiquetes dels seus productes.


L'Agència Catalana del Consum ha convocat la 10a edició del concurs escolar sobre consum responsable "El teu consum té història: 10 anys de Consumòpolis, 30 anys de consum" (Consumópolis 10). El principal objectiu del concurs és sensibilitzar els escolars catalans de la importància de dur a terme els actes de consum de forma conscient, crítica, solidària i responsable. Així mateix, es pretén fomentar la participació dels centres educatius, amb el professorat i l'alumnat, en activitats relacionades amb l'educació de les persones consumidores. Podeu inscriure els vostres equips fins al 5 de desembre de 2014.


El Consell Executiu ha iniciat el procés per regular l’economia col·laborativa a Catalunya, per garantir que aquestes noves pràctiques respecten la lliure competència i els drets dels consumidors, i pretén evitar que es produeixin situacions de precarietat laboral encoberta, frau fiscal, economia submergida o d’afectació sobre la salut, el descans o la convivència en les zones on es duen a terme.


Cinturó per a nena d'H&M

L'empresa H&M ha decidit retirar el cinturó venut conjuntament amb uns leggins de nena, perquè les parts metàl·liques de la tanca es poden trencar en petites parts i derivar en un risc d'asfíxia en menors de 3 anys. Els consumidors podran recuperar els diners de la compra.

D’altra banda, s'ha detectat en algunes motocicletes MV Augusta de gran cilindrada, fabricades entre el 18 de desembre de 2013 i el 10 de març de 2014, un cargol que no s'ajusta als estàndards de qualitat de la marca, el que podria incrementar el risc d'accident. La marca enviarà una notificació a tots els clients registrats per informar-los que han d'acudir al seu concessionari més proper.


L'Agència Catalana del Consum va estar present en la jornada sobre "Noves Experiències en Temps de Crisi" organitzada per l’Ajuntament de Màlaga els dies 15 i 16 d'octubre. Amb motiu de la presentació de les dades de l'informe 2014 de pobresa energètica a Espanya, el director de l'ACC va participar, amb representants de l’associació de consumidors FACUA i de Càritas, en una taula rodona per debatre sobre accions per a combatre la pobresa energètica.


:: Destaquem

L'Agència de Salut Pública de Catalunya recorda la importància de collir i consumir només aquells bolets que se sàpiguen identificar del cert, ja que la majoria d'intoxicacions en l'àmbit familiar es produeixen per confusió de bolets tòxics amb espècies comestibles.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::