Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#057
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

31 de gener de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
En cas de cancel·lació del teu vol, tens dret a escollir entre la devolució de l'import del bitllet o la recol·locació en un mitjà de transport alternatiu

Sumari
 • Consum In - La nostra força

  Codi de Consum de Catalunya

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Les factures clares

  Test d'autoavaluació d'empreses

 

:: Actualitat

L'Agència Catalana del Consum, davant la decisió de la companyia aèria Spanair d'aturar les seves operacions, recomana als passatgers afectats que desitgin rebre informació que contactin amb la companyia en el telèfon 900 131 415. En el cas de viatges combinats, han de posar-se en contacte amb l'agència de viatges on l'hagin adquirit. En cas de no poder contactar amb la companyia, es poden adreçar al telèfon 012, o també al telèfon d'informació d'AENA 902 404 704 i al seu web www.aena.es. Si la solució que proposa la companyia aèria o l'agència de viatges no és satisfactòria, es pot presentar una reclamació mitjançant els fulls oficials de reclamació/denúncia de què disposen tots els establiments.


L'equip educatiu de l'Escola del Consum de Catalunya presenta un nou estudi sobre els hàbits de consum dels joves de Catalunya amb el títol Els joves i les noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació d'accés a l’entorn virtual. Les dades d'aquest estudi permeten conèixer en profunditat com interactuen els joves amb les noves tecnologies i la presència que aquestes tenen en les seves vides. Així mateix, extreu conclusions de com la tecnologia està present en el consum diari de les famílies catalanes.


IMATGE

Les doctorandes Cintia Güntzel-Rissato i Marisa Vieira i la professora Haydée Torres de Oliveira, de la Universidade Federal De São Carlos del Brasil, han visitat l'Escola del Consum de Catalunya i han pogut assistir a alguns dels tallers que s’imparteixen, per a poder conèixer de primera mà tant el seu model didàctic com la seva oferta educativa.


L'exposició Consum In - La nostra força, dedicada als drets i els deures de les persones consumidores, es podrà visitar del 6 al 24 de febrer a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura de Lloret de Mar, situada al número 1 de la Plaça Mossèn Pere Torrent. La mostra romandrà oberta als visitants de dilluns a divendres, de 10 a 14h i de 16 a 19h, i els dissabtes de 10 a 14h.


IMATGE

La Generalitat i l'empresa Girofibra han signat un nou conveni d'adhesió al pacte per al celíac i el diabètic, amb l'objectiu de millorar l'etiquetatge dels productes alimentaris. L'empresa gironina, que té una llarga trajectòria dins del món de la rebosteria i més concretament en l'elaboració de galetes, es compromet a incloure en els seus productes el model d'etiqueta que indica la composició nutricional dels aliments (informació bàsica que necessiten els diabètics) i que adverteix si l'aliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.


IMATGE

Es tracta d'una fregidora elèctrica de la marca Carrefour Home, model CDF27-11 amb codi de barres 3608143284713, que presenta un risc de xoc elèctric per una possible afectació de l'aïllament del cable d'alimentació quan l'aparell supera els 850º C. L'empresa ha retirat el producte del mercat, ha publicitat l'alerta en la seva pàgina web i n'accepta la devolució.:: Destaquem

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::