Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#111
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

1 d'abril de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

No compreu en webs que no donin dades mínimes com la identitat de l'empresa o dret a desistir de la compra.

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Consum, punt de trobada

  Pren el control de la teva economia

  Les factures clares

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

gas

Amb motiu del nombre de casos de revisions fraudulentes que es produeixen any rere any, us volem recordar que desconfieu de les visites inesperades d'empreses instal·ladores de gas que venen a casa, si no heu sol·licitat expressament i prèviament el seu servei o no han estat notificades per les empreses corresponents.

No us sentiu pressionats. Reflexioneu, no us precipiteu i, davant el dubte, consulteu la vostra empresa subministradora.

I si qui us ofereix la revisió no és una empresa de confiança que heu contractat prèviament, no obriu la porta de casa.


distintiu apte per celíacs

El director Alfons Conesa va inaugurar el 31 de març la conferència "Pacte del Celíac: una oportunitat per a les empreses" organitzada per l'Associació Celíacs de Catalunya i amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Consum, en el marc d'Alimentària 2014 (Saló Internacional de l'Alimentació i Begudes).


L'exposició itinerant "Consum - Punt de Trobada" mostra l'estructura del consum de Catalunya en un recorregut dividit en cinc zones interactives: codi de consum, drets i deures dels consumidors, seguretat dels productes, activitats d'informació/formació que es porten a terme des de l'ACC i consum reflexiu.

El 21 de març es va inaugurar l'exposició a Reus, on es podrà visitar de dilluns a diumenge, de 10 a 21 hores, fins al 13 d'abril.


S'han retirat del mercat per risc de xoc elèctric els adaptadors de viatge, marca Enexo referència 213543 EX/190765 i marca Skross, referència 1.100.160.

També ha estat retirada del mercat la banyera per a nadons, marca Bebe Jou, codi de barres 8714929304010, per risc de lesions físiques, ja que tenia poca estabilitat i existia el risc d'asfíxia per possible accés a parts petites.


El 28 de març es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la Llei 3/2014, de 27 de març, per la qual es modifica el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre.


:: Destaquem

Em reclamen factures d’aigua de l’any 2013 d’un pis on no visc des del 2002. Es veu que no van canviar el nom del contracte. He fet arribar a la companyia subministradora els documents demostratius, però l’empresa insisteix perquè encara consto com a titular. Què puc fer?

És molt important que siguem diligents pel que fa als canvis de nom, perquè davant la companyia de l’aigua, respon el titular del subministrament.

Si el consum que consta a la factura no és correcte, caldrà reclamar, i si el consum l’ha realitzat una altra persona, el titular haurà de reclamar a aquesta altra persona per la via judicial.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::