Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#031
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

13 d'agost de 2010
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
No compris per Internet si en la pàgina web no s'indiquen les dades i l'adreça de l'empresa venedora.


  • Escola del Consum
  • Bloc de consum
  • Campanya informativa sobre el comerç electrònic

    21è curs d'assistents tècnics en consum

    Pren el control de la teva economia
 

:: Editorial

Vacances: no podem baixar la guàrdia

Segurament la majoria dels lectors d'aquest Butlletí esteu gaudint d'unes merescudes vacances d'estiu. Si teníeu previst agafar un avió per marxar o bé per tornar podeu respirar tranquils -de moment- perquè la vaga de controladors s'ajorna "sine die" fins al mes de setembre. La disputa entre el Ministeri de Foment i els controladors no sempre respon al que recullen els mitjans de comunicació. Conec algun controlador que reconeix que la seva feina està ben remunerada, però que bàsicament es deu a que des de l'any 2006 no es convoquen noves places i per tant el creixement del trànsit aeri s'ha anat cobrint a base de fer multitud d'hores extres a preus alts aprovats per AENA, és clar. És a dir, que a l'hora de buscar responsables s'ha de mirar a totes bandes.

Una altra recomanació per aquells que esteu gaudint de les vacances fora del país és que vigileu amb l'ús del mòbil o del portàtil ja que les tarifes de "roaming" poden donar molts disgustos. El primer que cal fer, abans de marxar, és consultar a la vostra operadora quines tarifes té al país on aneu, si disposa d'alguna oferta de "roaming" i a quin operador us heu de connectar per gaudir de millors preus. Si el viatge és a algun país de la Unió Europea heu de saber que existeixen uns preus màxims fixats per trucada rebuda, per trucada feta i per SMS enviat. En cas de la connexió a Internet a través del mòbil, des de l'1 de juliol de 2010, existeix un límit màxim de 50 euros en "roaming" i quan hagueu consumit 40 euros heu de rebre un avís. Si voleu ampliar aquest límit ho podeu fer però si no ho demaneu expressament i la factura supera els 50 euros per connexió a Internet us estan cobrant per sobre del permès legalment.

Bones vacances i fins al setembre.

Jordi Anguera
Director

:: Actualitat

Roda de premsa
Mariló Gramunt, presidenta de la JACC.

Amb data 12 de juliol el Sr. Antoni Castells, conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i president de l'Agència Catalana del Consum, a proposta del director de l'ACC Sr. Jordi Anguera, ha nomenat la Sra. Mariló Gramunt Fombuena presidenta de la Junta Arbitral de Catalunya i el Sr. Carles Enric Florensa i Tomàs com a president suplent.
La Sra. Gramunt és doctora en dret i professora titular de Dret Civil de la Universitat de Barcelona des de l'any 1993, ha estat autora de nombroses publicacions doctrinals en revistes de caire jurídic i ha publicat o col·laborat amb altres autors en gairebé 30 llibres relacionats amb el món del dret. Va ser magistrada suplent de l'Audiència Provincial de Barcelona durant dos anys i mig i presidenta de Col·legis Arbitrals de la JACC des de l'any 2001 fins l'actualitat, i també ha estat membre de la comissió d'elaboració de la Llei aprovada recentment pel Parlament de Catalunya del Codi de Consum.


Informem als consumidors i usuaris que tinguin deutes pendents de Viatges Crisol que, en data 26 de juliol de 2010, l'empresa s'ha declarat en concurs de creditors (BOE número 180). Per a presentar la seva reclamació els clients afectats disposen d'un mes natural, és a dir, fins al 26 d'agost de 2010, per a comunicar a l'administració concursal els crèdits que ostenten contra aquesta empresa i, per tant, reclamar els imports pagats pels viatges que no van poder gaudir i les despeses justificades que els va suposar aquest fet.


L'Agència Catalana del Consum posa a l'abast de les empreses i comerços un programa gratuït d'autoavaluació amb la finalitat de comprovar el grau de compliment de la normativa bàsica de Consum.
Aquesta eina en línia consisteix en un autotest sobre els aspectes bàsics de consum que, un cop finalitzat, genera un informe que inclou indicacions i recursos per complir amb les normes de consum Aquest test s'ha presentat en el marc de l'Acord de col·laboració entre l'ACC i el món empresarial i ha tingut una molt bona acollida per part de les organitzacions empresarials.


En els vehicles T5 GP de Volkswagen (models Multivan, Transporter, Caravelle i California), fabricats durant el període comprès entre el 2 i el 10 de novembre de 2009, existeix la possibilitat que els cargols que fixen el tancament del capot s'afluixin i aquest s'obri durant la marxa. El fabricant ha requerit la comprovació de tots els vehicles afectats i lliurats. Es verifica si els bastidors estan afectats i en cas afirmatiu es comprova la fixació del tancament del capot per a la seva reparació.:: Destaquem

Vídeo sobre l'adquisició de productes i serveis de la Unió Europea

En aquest número us presentem un nou vídeo monogràfic seguint la línea encetada en l'anterior butlletí. En la societat actual, molts dels actes quotidians de consum impliquen contractar serveis o adquirir productes amb professionals que es troben situats en un estat diferent d'aquell on resideix la persona consumidora. L'Agència Catalana del Consum ofereix assessorament a les persones consumidores que tinguin consultes o reclamacions respecte a actes i contractes de consum celebrats amb empreses d'arreu de la UE.

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::