Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#059
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

28 de febrer de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
La mediació de consum és un procediment ràpid, senzill i gratuït en el qual el mediador ajuda els consumidors i els empresaris a assolir voluntàriament un acord mútuament acceptable.

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Consum In - La nostra força

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Test d'autoavaluació d'empreses

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

L'Agència Catalana del Consum ha celebrat una reunió de treball amb una delegació del govern andorrà, amb el principal objectiu d'establir una col·laboració pel que fa a l'atenció recíproca de reclamacions. D'aquesta manera, l'ACC podrà tramitar reclamacions dels consumidors catalans als comerços andorrans i des d'Andorra s'atendran les reclamacions dels seus ciutadans a comerços catalans. D'altra banda, temes com ara la informació als consumidors, l'educació o el control de productes insegurs, seran objecte d'un conveni particular per protegir les persones consumidores, tant d'Andorra com de Catalunya.


Amb l'objectiu de millorar la informació de l'etiquetatge dels productes alimentaris, la Generalitat i l'empresa d'embotits artesans Bosch i Casals han signat un nou conveni d'adhesió al pacte per al celíac i el diabètic. L'empresa, situada a la població de Sant Feliu Sasserra, elabora els productes de manera limitada i controlada per xarcuters artesans i es compromet a incloure en els seus productes el model d'etiqueta que indica la composició nutricional dels aliments (informació bàsica que necessiten els diabètics) i que adverteix si l'aliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.


En la decisió emesa el 14 de febrer de 2012, el Tribunal Metropolità de Budapest va declarar insolvent la companyia aèria Malév Ltd i va ordenar la liquidació de l'empresa. Tots els creditors que tinguin la intenció de reclamar a Malév Ltd han de presentar les seves reclamacions dins dels quaranta dies a partir de la data d'emissió de l'ordre del Tribunal. Les reclamacions presentades després de la quarantena, però no més tard dels cent vint dies, també es registraran, però la compensació d'aquests actius estarà subjecta a la disponibilitat de fons, després de la compensació de la resta de demandes.


IMATGE

L'exposició "Consum In - La nostra força" convida la ciutadania a reflexionar sobre els seus drets i, especialment, sobre els seus deures com a persones consumidores per evitar les males pràctiques de consum. Aquesta exposició itinerant de l'ACC s'instal·la al centre comercial Splau (Avinguda del Baix Llobregat s/n. de Cornellà de Llobregat) del 5 al 24 de març. Esperem la vostra visita de dilluns a dissabte de 10 a 22 hores.


L'Agència Catalana del Consum està tramitant l'Avantprojecte de llei de modificació de la Llei 22/2010 del Codi de consum de Catalunya, per a la millora de la protecció de les persones consumidores en les relacions de consum en l'àmbit dels crèdits i préstecs hipotecaris i la substitució del Registre de serveis públics de consum pel Directori de serveis públics de consum. Amb la finalitat de donar participació a les persones interessades en el procés d'elaboració de l'Avantprojecte de llei esmentat, se sotmet a informació pública durant el termini de 15 dies hàbils comptats des de l'endemà de la data de publicació al DOGC.


IMATGE

"Pyjama Party Set (Monstruosa Fiesta de Pijamas)" de la marca IMC TOYS, model 870079 i amb codi de barres 842113418071, està format per un conjunt d'elements i accessoris per organitzar una festa infantil i presenta risc de cremades per un possible sobreescalfament de la llanterna que s'inclou. El producte s'ha retirat del mercat i es recomana deixar d'usar la llanterna i contactar amb l'empresa, per correu electrònic a sat@imc.es o bé trucant al 93 733 22 50, per sol·licitar-ne la substitució.:: Destaquem

Vídeo sobre la mediació de consum

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::