Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#061
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

27 de març de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Abans de viatjar, estudieu bé les ofertes i demaneu la informació per escrit

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

Roda de premsa
Alfons Conesa en el Consell d'Administració de la Xarxa NEPIM.

El passat 23 de març a Florència, el Consell d'Administració de la Xarxa NEPIM (Xarxa per a la promoció del consum sostenible a les Regions d'Europa) va escollir com a president el director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa. La Xarxa ha mostrat un especial interès per incrementar el paper d'organismes regionals d'arreu d'Europa, com ara l'ACC.


El passat 21 de març, el director de l'Agència Catalana del Consum va inaugurar l'estada de l'ECC a Tortosa, que fins al proper 30 d'abril acollirà uns 1.220 alumnes d'educació primària, secundària i especial. L'objectiu de l'Escola és educar els alumnes en matèria de consum, de manera totalment gratuïta. Aquesta formació s'articula a través de tallers que els permeten adquirir coneixements bàsics sobre els seus drets i deures com a consumidors i la manera d'exercir-los.


Amb l'objectiu de millorar la informació de l'etiquetatge dels productes alimentaris, la Generalitat i l'empresa Mirador de les caves han signat un nou conveni d'adhesió al pacte per al celíac i el diabètic. L'empresa de Sant Sadurní d'Anoia, dedicada a la restauració i el càtering, es compromet a incloure en els seus productes el model d'etiqueta que indica la composició nutricional dels aliments (informació bàsica que necessiten els diabètics) i que adverteix si l'aliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.


L'Agència Catalana del Consum està tramitant el Projecte de decret pel qual es regulen els fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia en les relacions de consum entre persones consumidores i empresaris o empresàries. Amb la finalitat de donar participació a les persones interessades en el procés d'elaboració del Projecte de decret, se sotmet a informació pública.


Enguany, l'Agència Catalana del Consum hi participa amb un estand amb l'exposició itinerant 'Consum In - La nostra força'. Aquesta mostra, convida a la ciutadania a reflexionar sobre els seus drets i, especialment, sobre els seus deures com a persones consumidores per tal d'evitar les males pràctiques en les relacions de consum. L'ACC també oferirà informació a tots aquells que s'interessin pels seus serveis i el seu funcionament, i recomanacions sobre com afrontar les problemàtiques més habituals dels consumidors i usuaris de Catalunya, com són les relatives a la contractació de serveis de telefonia i Internet, les derivades de la compra d'un habitatge, o de la contractació de serveis de gas i electricitat.:: Destaquem

Vídeo amb recomanacions abans de viatjar

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::