Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#064
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

8 de maig de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recordeu:
Les persones grans són un col·lectiu especialment protegit pel Codi de Consum de Catalunya.

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

Roda de premsa
Presentació del balanç d'actuacions 2011 a Lleida.

El director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa, i el director dels serveis territorials del Departament d'Empresa i Ocupació, van presentar el passat 2 de maig les dades de la Memòria d'Actuacions 2011 a les comarques lleidatanes. Entre les xifres presentades, destaca el descens de les reclamacions de consum. Alfons Conesa va completar la jornada amb la inauguració de la seu itinerant de l'Escola del Consum de Catalunya, que aquest curs s'instal·la a Lleida fins al 22 de juny.


La Generalitat de Catalunya i l'empresa Catalana Brasileira Comercial S.L. han signat una addenda del pacte per al celíac i el diabètic per millorar l'etiquetatge dels productes. Catalana Brasileira Comercial, amb seu a Granollers, comercialitza productes alimentaris com ara vegetals i fruites deshidratades, espècies, colorants, postres o productes elaborats amb ou. A partir d'ara, es compromet a incloure en els seus productes l'etiqueta que indica la composició nutricional dels aliments i que adverteix si l'aliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.


Roda de premsa
Alfons Conesa i la rectora de la UAB, Anna Ripoll i Aracil.

L'Agència Catalana del Consum ha confiat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'elaboració del programa docent i pedagògic de l'Escola del Consum de Catalunya (ECC) per al 2012. Entre les tasques a realitzar, l'equip universitari s'encarregarà de la creació, elaboració, disseny i execució de tallers d'educació del consum, de la realització de xerrades sobre educació del consum a Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i altres col·lectius, de la realització de seminaris adreçats als professors sobre educació del consum i de la recerca sobre els hàbits de consum dels joves de Catalunya.


Alfons Conesa, acompanyat del director dels serveis territorials del Departament d'Empresa i Ocupació a Tarragona, Baptista Capell, va presentar fa uns dies els resultats de la Memòria d'Actuacions 2011 de l'ACC a Tarragona. Durant l'any passat, es van atendre a les comarques tarragonines un total de 2.817 reclamacions, un 11,94% menys que al 2010. El principal sector de reclamació ha estat el de la telefonia i internet, amb el 49,4%. Així mateix, les reclamacions resoltes per mediació van ser 1.398, un 11,94% més que l'any anterior.


Del 10 al 13 de maig, l'Agència Catalana del Consum participarà al Saló FiraGran 2012, a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat, amb l'exposició itinerant "Consum In - La nostra força", que convida la ciutadania a reflexionar sobre els seus drets i els seus deures com a persones consumidores. A l'estand de l'ACC es facilitarà tota mena de material informatiu i de marxandatge i es faran tallers amb la participació dels assistents a la fira.:: Destaquem

Vídeo sobre vendes en excursions

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::