Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#052
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

8 de novembre de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Si vols reclamar has de demanar els fulls oficials de reclamació/denúncia en el mateix establiment a fi de deixar-hi constància escrita.

 • Consum In - La nostra força

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Les factures clares

  Codi de Consum de Catalunya

  Test d'autoavaluació d'empreses

 

:: Actualitat

IMATGE

El president de la Generalitat, acompanyat pel director de l'Agència Catalana del Consum, va visitar l'estand de l'ACC a la Fira de Mostres de Girona. En aquesta edició, l'ACC ha incorporat continguts de la mostra itinerant Consum IN-La nostra força, que té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores al voltant del consum responsable, amb recomanacions i consells pràctics a tenir en compte abans de comprar un producte o de contractar un servei i les vies de solució que ofereixen els organismes de consum.


L'exposició itinerant Consum In - La nostra força convida la ciutadania a reflexionar sobre els seus drets i, especialment, sobre els seus deures com a persones consumidores per evitar les males pràctiques de consum. Aquesta vegada, la mostra es pot visitar al centre comercial Gran Via 2 de l'Hospitalet de Llobregat, en el número 75 de la Gran Via, del 8 al 26 de novembre i de dilluns a dissabte de 10 a 22 hores.


El passat 28 d'octubre de 2011 la xarxa de Centres Europeus dels Consumidors (CEC) va publicar un informe que, arran de la crisi provocada pel tancament de l'espai aeri degut a les cendres volcàniques, examina les principals reclamacions i problemes dels passatgers aeris a la UE: cancel·lacions i retards dels vols, denegacions d'embarcaments, incidències amb l'equipatge, etc. L'informe acaba amb unes recomanacions per a la millora de la gestió i la resolució dels casos.


L'objectiu de la jornada L'empresa i l'alimentació per a persones celíaques i diabètiques és donar a conèixer el Pacte entre les empreses alimentàries i la Generalitat de Catalunya per millorar l'etiquetatge dels productes alimentaris adreçats a les persones que pateixen celiaquia o diabetis. La jornada, que comptarà amb la participació del director de l'Agència Catalana del Consum, se celebrarà el proper 24 de novembre a l'Institut Municipal de Promoció de la Ciutat d'Olot, al carrer Tomàs de Lorenzana número 15.


IMATGE
Tenda de campanya BUSA d'IKEA.

Es tracta de la tenda de campanya de joguina model BUSA amb entrades circulars de la marca IKEA (núm. de l'article 101-920-08). L'estructura de filferro de la tenda pot trencar-se amb l'ús i sobresortir de la tela, amb la qual cosa es podrien produir ferides per talls. L'empresa ha retirat el producte del mercat, ha publicitat l'alerta i sol·licita als clients que hagin comprat una tenda de campanya BUSA que deixin de fer-ne ús immediatament i la retornin a la seva botiga IKEA, on li reembossaran l'import.:: Destaquem

IMATGE

La implantació del nou Sistema d'Informació de Consum (SIC) permetrà que els serveis que ofereix l'ACC a consumidors i empreses es prestin d'una manera més eficaç, ràpida i eficient, multiplicant els canals pels quals aquests s'hi poden relacionar. Els avantatges de l'administració electrònica són múltiples i beneficien tant els ciutadans i les empreses com la mateixa administració. La gestió electrònica dels expedients permet una simplificació dels tràmits i, per tant, una reducció del cost. El formulari electrònic té la mateixa estructura que el full oficial de reclamació, la qual cosa suposa una millora de l'eina que la persona consumidora té al seu abast per consultar, reclamar o denunciar.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::