Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#130
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

24 de febrer de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Si teniu un problema de consum, cal que, primer, reclameu a l’empresa amb la que heu tingut la relació de consum, que té un mes per respondre.

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

imatge guia

El Banc d'Espanya ha sancionat Younique Money, proveïdora de les targetes prepagament PayPal MasterCard a Espanya, amb la retirada de l'autorització per operar com a entitat de diner electrònic (EDE). Younique Money ha implementat un procediment perquè els titulars de les targetes emeses puguin recuperar el saldo pendent.


TDT

Corporación Dermoestética, S.A. ha declarat el concurs de creditors en data 30 de gener de 2015, per tant, s'impossibilita la mediació amb l'esmentada empresa per part dels organismes de consum. Per presentar reclamacions contra Corporación Dermoestética, els afectats disposen d'un mes natural per comunicar a l'Administració concursal els crèdits que ostenten contra aquesta empresa.


El Consell de les Persones Consumidores, integrat per més d'una trentena d'entitats i associacions de defensa dels consumidors a Catalunya, "recolza les iniciatives que està duent a terme el Govern de la Generalitat" en contra de la decisió del Govern estatal d'indemnitzar, amb 1.350 milions d'euros, els promotors del magatzem de gas Castor, i de repercutir aquesta indemnització en la factura dels consumidors.


L'Agència Catalana del Consum està tramitant la Proposta d'ordre per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal que gestiona. Amb la finalitat de donar participació a les persones interessades en el procés d'elaboració de la Proposta d'ordre, se sotmet a informació pública durant el termini de 15 dies hàbils.:: Destaquem

Consultori de consum

Els establiments comercials estan obligats a fer canvis o devolucions?

No. Abans de comprar, és recomanable preguntar per la possibilitat de canviar el producte i per les condicions en què es podrà fer aquest canvi. L'establiment no té l'obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, a menys que ho anunciï.

L'obligació de canviar un producte o de tornar els diners només es dóna en els supòsits següents:

 • Quan el producte és defectuós.
 • Quan, pel tipus de venda (per exemple, vendes a distància per Internet, per telèfon, per correu; o bé vendes a domicili), és aplicable el dret de desistiment. En aquest casos tenim dret a retornar el producte en els 14 dies posteriors a la venda i a demanar el retorn dels diners.
 • Quan a l'oferta, a la publicitat o en el mateix comprovant de compra de l'establiment així ho expliciti.


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::