Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#055
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

20 de desembre de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Demana i conserva totes les factures o els tiquets de compra, ja que són la garantia i els pots necessitar en cas de reclamació.

Sumari
 • Recomanacions per comprar joguines

  Consum In - La nostra força

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Les factures clares

  Codi de Consum de Catalunya

  Test d'autoavaluació d'empreses

 

:: Actualitat

IMATGE

El passat 17 de desembre, l'Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) va celebrar al Zoo de Barcelona l'onzena edició de la campanya Posa't la gorra, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i donar a conèixer una malaltia tan desconeguda per la societat com és el càncer infantil. L'ACC va participar una vegada més a la festa amb un estand on es van oferir activitats i tallers per fomentar el comerç just, responsable i sostenible entre els assistents.


L'Agència Catalana del Consum recomana a les persones usuàries que puguin estar afectades per cancel·lacions o per grans retards de vols, com a conseqüència d'una circumstància extraordinària com ara vagues, que abans d'anar a l'aeroport contactin amb la seva companyia aèria, o amb la seva agència de viatges si el vol forma part d'un viatge combinat, i s'informin. En tots els casos, us recomanem que conserveu tota la documentació del vol (reserva, bitllet, targeta d'embarcament, contracte i publicitat). Si no es respecten els vostres drets, comuniqueu els fets a la companyia aèria demanant els fulls oficials de reclamació/denúncia a fi de deixar constància escrita.


IMATGE

Amb el lema 'Consumir a ritme de família', L'ACC tindrà un estand a la propera edició del Festival de la Infància a la Fira de Barcelona. A l'estand s'hi podran realitzar activitats en família que segueixen la línia educativa de l'Escola del Consum de Catalunya, de foment del consum responsable i reflexiu. El Festival se celebrarà als Palaus 1, 2 i 3 (Plaça de l'Univers) del recinte de Montjuïc, del 27 de desembre de 2011 al 4 de gener de 2012, de les 11 a les 20h ininterrompudament.


Es tracta d'un adaptador elèctric universal d'ús domèstic de la marca Mosto, amb codi de barres 8436034389545, que presenta un risc de xoc elèctric per accessibilitat a parts metàl·liques en tensió i que pot produir cremades per sobreescalfament. Per tant, se n'ha prohibit la comercialització i s'ha ordenat la retirada del producte del mercat.


El producte alertat és un blister que conté vàries gomes d'esborrar amb forma d'aliment, unes amb forma d'hamburguesa, d'altres amb aparença de gelat i les altres amb forma de pastís. Existeix risc d'asfíxia atès que totes les gomes contenen vàries parts que se separen fàcilment i, per tant, generen peces petites amb una aparença enganyosa, ja que tenen forma d'aliment. Com a solució s'ha ordenat la retirada del producte del mercat i la destrucció de la mercaderia.:: Destaquem

IMATGE

Aquestes festes, gaudiu de les vostres compres de manera responsable. Tingueu en compte que el preu d'alguns productes s'incrementa pels volts de Nadal, per tant, compreu amb temps els aliments que es poden congelar o emmagatzemar. Compareu els preus i la qualitat dels productes i dels serveis i demaneu i conserveu totes les factures o els tiquets de compra, ja que són la vostra garantia. A més, la publicitat és vinculant i podeu exigir-ne el compliment, guardeu els documents d'oferta de serveis, les instruccions, els catàlegs, etc. D'altra banda, tingueu en compte que contractar amb una empresa adherida al sistema arbitral de consum és una garantia.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::