Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#025
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

17 de maig de 2010

Recorda:
Si tens la factura, tens la garantia


  • Escola del Consum
  • Bloc de consum

  • Exposició 'Consum IN'
  • Exposició 'Amb tu, segur'
  • Pren el control de la teva economia
 

:: Editorial

1r aniversari del Consum Notícies

Avui fa 1 any posàvem en funcionament aquest Butlletí electrònic amb la intenció de tenir-vos informats de les polítiques de Consum a Catalunya i de les principals actuacions de l'Agència Catalana del Consum.

Han estat 25 butlletins amb 100 notícies breus per a no saturar-vos de molta informació, però amb l'objectiu de mantenir-vos al dia del que està passant a Catalunya i al món des de la perspectiva dels consumidors. En aquests 12 mesos hem assolit mes de 1000 subscriptors que ens seguiu fidelment i hem pensat que la millor manera de celebrar-ho és amb un nou disseny, més net, més modern i amb noves funcionalitats i opcions.

Esperem que us agradi.

Jordi Anguera
Director

:: Actualitat

Jordi Anguera i Mireia Garcia

Áreas, empresa catalana líder en restauració, distribució comercial i serveis integrals al viatger, té més de 180 establiments la majoria d'ells en autopistes, estacions i aeroports de tot Catalunya.

El director de l'ACC, Jordi Anguera, va lliurar els distintius d'establiment adherit al Sistema Arbitral de Consum a l'empresa Áreas, en un acte on va participar la directora del Departament de Qualitat de la mateixa, Mireia Garcia.


Lleida és, des del 3 de maig i fins al 18 de juny de 2010, la seu itinerant de l'Escola del Consum de Catalunya (ECC). Uns 1.100 alumnes d'educació primària i secundària de la comarca tenen previst participar en els tallers sobre educació del consum que es fan a la seu del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, a l'Avinguda Pius XII. Les escoles de la comarca que encara no s'hagin inscrit i vulguin fer-ho poden consultar la disponibilitat i inscriure's a través del web www.consum.cat.


La Comissió realitza una consulta sobre l'extensió de la protecció bàsica que ofereix la Directiva europea de 1990 sobre els viatges combinats -en matèria d'informació, responsabilitat per serveis deficients i protecció en cas d'insolvència- als «paquets dinàmics» contractats pels propis consumidors, sovint per Internet, en un sol lloc web o en diversos llocs web associats. El 23% dels consumidors de l'UE reserven «paquets dinàmics» que, en molts casos, no estan protegits actualment per la normativa europea.


Informem els passatgers afectats pel tancament d'Air Comet que en data 27 d'abril de 2010 s'ha declarat en concurs de creditors (BOE núm. 101). Per presentar la seva reclamació i fer valdre els seus drets, els passatgers afectats disposen d'un mes natural a partir de la data de publicació en el BOE, és a dir, fins al 27 de maig de 2010, per reclamar els imports pagats pels vols que no van poder gaudir i les despeses justificades que els va suposar aquest fet.


:: Destaquem

Si voleu estar ben informats de totes les activitats relaciones amb el món del consum que tenen lloc arreu de Catalunya, consulteu l'Agenda del web de l'Agència Catalana del Consum. Hi trobareu exposicions, xerrades, conferències, cursos, tallers i tot un ampli ventall d'activitats que poden ser del vostre interès.
Imatge Generalitat de Catalunya

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::