Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#036
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

2 de febrer de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Un bon control del teu pressupost et pot ajudar a millorar l’economia familiar.

Sumari

  • Escola del Consum
  • Bloc de consum
  • Codi de Consum de Catalunya

    Test d'autoavaluació d'empreses

    Campanya informativa sobre el comerç electrònic

    Pren el control de la teva economia

 

:: Actualitat

Ja estan en vigor per a les grans empreses les noves obligacions que estableix el Codi de consum de Catalunya. Els empresaris que tenen la consideració de microempresa o de petita o mitjana empresa, d'acord amb la Recomanació CE/2003/361, hauran de complir les obligacions a partir del 23 de juliol de 2011. El Codi de consum, aprovat pel Ple del Parlament el 30 de juny de 2010, amplia, actualitza i millora els drets de les persones consumidores al nostre país.


Uns 550 alumnes d'educació primària, secundària i especial del Baix Penedès participen en els tallers sobre educació del consum que es fan, des del 24 de gener i fins al 4 de febrer de 2011, al Consell Comarcal del Baix Penedès al teatre de La Lira Vendrellenca del carrer Sant Jordi del Vendrell. Durant aquest curs escolar, la seu itinerant de l'ECC visitarà també les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Berguedà, la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i Osona.


Els viatgers disposen de tota la informació de les possibles incidències, horaris i alternatives dels serveis de transport públic al web de Rodalies o a Mou-te de la Generalitat de Catalunya. Si voleu reclamar, feu-ho a Renfe Rodalies i si no rebeu una resposta satisfactòria en el termini màxim d'1 mes, podeu presentar una còpia del full de reclamació als diferents organismes de consum. Per altra banda, l'ACC ha obert diligències informatives a Renfe que podrien derivar en un expedient.

Es tracta del cinquè informe sobre comerç electrònic publicat per l’ECC-NET, on s'analitzen les reclamacions dels consumidors europeus durant el període 2008-2009. Segons l'estudi, els principals motius de les reclamacions són l'existència de problemes amb el producte o servei contracat, amb el seu lliurament i els termes del contracte.:: Destaquem

Vídeo sobre la seguretat de les joguines

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::