Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#043
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

9 de juny de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
L’Agència Catalana del Consum controla la seguretat dels productes que es posen en circulació al mercat.

  • Revetlles amb precaució 2011

    Codi de Consum de Catalunya

    Test d'autoavaluació d'empreses

    Pren el control de la teva economia
 

:: Editorial

Vigilància i control dels aliments frescos a Catalunya

L'Agència Catalana del Consum considera necessari, davant la situació creada per l'alarma sanitària a Alemanya pel brot d'E. coli, donar un missatge de confiança als consumidors catalans respecte al consum de productes frescos. Tota l'activitat de producció d'aliments, des dels conreus i cria d'animals fins el consum, està subjecta a condicions preventives establertes a la normativa vigent. Aquestes condicions es verifiquen contínuament mitjançant sistemes d'autocontrol i aplicació de guies de bones pràctiques per part de les mateixes empreses i de controls de les autoritats sanitàries, d'agricultura i de consum. Entre les condicions que es compleixen hi ha la traçabilitat dels productes, la qual permet conèixer de manera ràpida l'historial de cada aliment. Per tant, com a consumidors hem de saber que les autoritats vetllen per garantir que els aliments que estan a la nostra disposició al mercat presenten una informació veraç i suficient i es poden consumir amb seguretat . Nogensmenys important és la fase de consum final on s'inclouen activitats de transport, emmagatzematge, manipulació i consum per part de les persones consumidores en l'àmbit domèstic. La millora de les condicions en aquesta fase no pot ser abordada mitjançant mesures de control oficial, ja que tot el que fem en aquesta fase depèn de cadascú de nosaltres. Per aquesta raó resulten claus totes les activitats d'informació i formació de les quals l'Agència Catalana del Consum ofereix un ampli ventall destinades als joves, als professionals i a les persones consumidores en general, així com a les seves organitzacions.

Més informació sobre el brot per E. coli enterohemorràgic a Alemanya

Alfons Conesa i Badiella
Director

:: Actualitat

IMATGE
Reunió del Ple del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya.

L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha acollit la 9a reunió del Ple del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya, que presideix el Conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier de Mena. L'ordre del dia ha inclòs l'elecció de la vicepresidenta segona del Consell i el balanç de les activitats de l'organisme durant l'any 2010.


L'Escola del Consum de Catalunya (ECC) tanca aquest curs escolar a la comarca d'Osona amb l'objectiu d'impulsar l'educació en consum dels escolars. El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, juntament amb l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha presentat els continguts dels tallers, que es preveu que visitin uns 725 alumnes.


Segons les dades de l'enquesta elaborada pel Saló de la Gent Gran de Catalunya (FiraGran), la majoria de persones grans han de demanar ajuda a fills i familiars per comprendre les factures. L'ACC presenta un interactiu que explica de forma clara i entenedora com llegir una factura i entendre els conceptes més importants. L'interactiu estarà disponible al web www.consum.cat properament.


L'Agència Catalana del Consum ha dictat una resolució sancionadora contra l'empresa de transport aeri KLM Royal Dutch Airlines, per un import de 4.000 euros, i com a sanció accessòria la seva publicitat. Aquesta sanció s'ha imposat per cobrar un recàrrec pel pagament amb targeta.


IMATGE
Mostra de les joguines expansibles retirades.

S'ha retirat del mercat per perillosa una joguina expansible amb forma d'animals marins que pot comportar un risc d'asfíxia en cas d'ingestió, ja que aquestes joguines poden experimentar un augment de les seves dimensions superior al 50% quan s'expandeixen. D'altra banda, s'han retirat també, pel mateix motiu, uns petits imants decoratius amb forma de diferents fruites que els infants poden confondre amb un aliment per la seva aparença.:: Destaquem

Vídeo sobre el consum de productes frescos i envasats

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::