Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#048
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

13 de setembre de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
T'aconsellem responsabilitat i mesura en les compres i contractacions amb motiu de la tornada a l’escola i a les activitats el mes de setembre.

  • Tornada a l'escola i a les activitats

    Les factures clares

    Codi de Consum de Catalunya

    Test d'autoavaluació d'empreses

    Pren el control de la teva economia
 

:: Actualitat

Les reclamacions presentades pels consumidors a l'Agència Catalana del Consum han augmentat un 4,04% durant l'any 2010 i s'han situat en 15.697. D'aquestes, més d'un terç es focalitzen en el sector de la telefonia i Internet, seguit pel sector dels transports, amb un 21%. A més, s’han resolt un 16,2% més de casos respecte l'any anterior. Per altra banda, les denúncies formals han disminuït en gairebé un 50% i s'han situat en 4.562. Alfons Conesa, director de l'ACC, destaca que el nombre d'establiments adherits a la JACC ha augmentat més d'un 15% i remarca que el primer deure dels consumidors és conèixer els seus drets.


L'Agència Catalana del Consum i l'Ajuntament de Terrassa han signat un conveni de col·laboració que possibilita la celebració de vistes arbitrals de consum en aquesta localitat amb empreses que fins ara només les celebraven a la seu de Barcelona. Amb aquesta acció es guanya en proximitat, ja que els consumidors i empresaris de la ciutat no hauran de desplaçar-se del seu municipi per realitzar els arbitratges. L'any 2010 la Junta Arbitral de Consum de Terrassa va rebre 1.170 sol·licituds d'arbitratge dels seus ciutadans.


IMATGE
Inauguració de la mostra a Badalona.

L'Agencia Catalana del Consum (ACC) presenta al Centre Comercial Màgic de Badalona la segona edició de "Consum IN-La nostra força", una exposició que té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores. L'exposició, inaugurada pel director de l'Agència, Alfons Conesa, i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme de l'Ajuntament de Badalona, Rosa Bertran, es pot visitar fins al 23 de setembre, de 10h a 22h, de dilluns a dissabte.


L'Agència Catalana del Consum i la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya han tingut coneixement, a través de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de Lliçà d'Amunt, de les múltiples reclamacions de viatgers que no han pogut realitzar el seu viatge contractat a través de l'agència "TERRA, MAR i AIRE", ubicada al carrer Anselm Clavé, 55, de Lliçà d'Amunt. Informem els usuaris afectats que el Jutjat d'Instrucció número 2 de Granollers ha obert procediment penal amb número de repartiment 1533/2011.


Es tracta del vehicle Audi model R8; els vehicles Nissan Qashqai fabricats entre el 27 d'agost de 2010 i el 18 de febrer de 2011; el vehicle Honda Accord i Accord Tourer tipus CU3 i CW3 (models dels anys 2009, 2010 i 2011) i, per últim, les motocicletes Kawasaki model ZX1000J/K i models KLX450AB, EJ800AB, VN900BB, KX250YB, KX450EB. En tots els casos l'empresa ha comunicat als concessionaris i clients finals la necessitat de reparar el vehicle i la reparació és gratuïta.


Recentment es va presentar davant el Comitè de Mercat Interior del Parlament europeu l'estudi Consumer behaviour in a digital environment (El comportament del consumidor en el medi digital). L'estudi revela que, tot i que el nombre de venedors en línia s'ha mantingut constant, el nombre de consumidors de la UE que adquireixen béns i serveis en línia s'ha duplicat en els últims 5 anys, passant del 20% el 2005 al 40% el 2010. Tanmateix, aquest creixement ha tingut lloc principalment a països on el comerç electrònic ja era una pràctica generalitzada i, en canvi, els consumidors del sud i l'est d'Europa continuen sent molt menys propensos a comprar per Internet.


:: Destaquem

Vídeo sobre el consum de proximitat

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::