Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#058
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

14 de febrer de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Si compres disfresses i productes per Carnestoltes, demana i conserva el tiquet de compra o la factura, ja que n’és la garantia.

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Recomanacions per a Carnestoltes

  Consum In - La nostra força

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

 

:: Actualitat

L'Agència Catalana del Consum fa algunes recomanacions per gaudir de les festes de Carnestoltes de forma segura. Les disfresses per a nens o nenes es consideren com una joguina i, per tant, han de complir els requisits de seguretat i les normes específiques. Si compreu màscares, vigileu que hi hagi prou orificis de ventilació i que aquests s'adeqüin a l'edat de la persona que les hagi de fer servir. En el cas dels cosmètics, vigileu que en l'etiquetatge s'indiqui el nom del producte, el del responsable (fabricant o importador i l'adreça), la data mínima de caducitat, el número de lot i els components.


La Comissió Europea ha publicat l'informe amb els resultats de la segona enquesta de seguiment del mercat únic, realitzada a consumidors dels 27 estats membre de la UE i també de Noruega. L'enquesta analitza la percepció dels consumidors i consumidores pel que fa al funcionament dels mercats de béns i serveis i s'observa que els nivells de confiança dels consumidors van estretament correlacionats amb variables macroeconòmiques de cada país, com ara el PIB o les xifres d'atur. A Espanya, per exemple, la crisi econòmica té una forta influencia negativa en l'avaluació dels sectors financer, de l'energia i de les telecomunicacions.


IMATGE

L'exposició sobre drets i deures de les persones consumidores, va ser inaugurada pel director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa; l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, i el regidor de Comerç i Promoció Econòmica, Jordi Orobitg. Consum In, que explica els aspectes que cal considerar abans de comprar un producte o de contractar un servei, es pot visitar fins al 24 de febrer a la Casa de la Cultura de Lloret, de dilluns a divendres, de 10 a 14h i de 16 a 19h, i els dissabtes de 10 a 14h.


Davant d'aquesta avaria, les persones afectades s'han de dirigir a la seva companyia del gas per presentar una reclamació, al·legant tots els danys i perjudicis que els hi està ocasionant, concretant les dates i conservant les factures i els tiquets de les despeses que tenen. L'Agència Catalana del Consum, des del seu web, us informa de les passes que cal seguir per a reclamar.


IMATGE

En alguns casos, les bateries dels reproductors de música iPod nano de primera generació, de la marca Apple, venuts entre setembre de 2005 i desembre de 2006, poden sobreescalfar-se amb el conseqüent risc d'incendi. Apple recomana deixar d'usar l'iPod nano i seguir el procés que es descriu al seu web per a sol·licitar la substitució de les unitats afectades, sense cap cost addicional.:: Destaquem

Vídeo sobre l'Escola del Consum de Catalunya

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::