Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#075
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

9 d'octubre de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Si compreu un producte i teniu alguna incidència, primer cal reclamar a l'empresa que us l'ha venut.

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Consum, Punt de Trobada

  Les factures clares

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

 

:: Actualitat

"Entrena't bé per al consum responsable" (Consumópolis 8) és un concurs escolar, organitzat a Catalunya per l'Agència Catalana del Consum, que pretén fomentar la participació dels centres educatius, a través del professorat i de l'alumnat, en activitats relacionades amb l'educació del consum per així sensibilitzar els escolars de la importància que té realitzar els actes de consum de forma conscient, crítica, solidària i responsable. Inscripcions fins al 5 de desembre, i participació en la primera fase des del 24 d'octubre fins al 16 de gener.


La mostra Consum: Punt de Trobada dibuixa un recorregut dividit en cinc zones interactives: el Codi de Consum, drets i deures dels consumidors, seguretat dels productes, activitats d'informació i formació que es porten a terme des de l'Agència Catalana del Consum i el consum reflexiu. L'exposició es pot visitar a l'avinguda de Blondel de Lleida fins al 15 d'octubre, en horari de 10 a 21 hores.


El Síndic de Greuges de Catalunya, l'Autoritat Catalana de la Competència i l'Agència Catalana del Consum van organitzar una sessió de treball amb les principals companyies que presten serveis d'interès general a Catalunya per plantejar solucions a les mancances dels serveis d'atenció al client. El passat 14 de maig, els tres organismes públics van signar un protocol de col·laboració per impulsar accions conjuntes que garanteixin la defensa dels drets dels consumidors i usuaris i la competència efectiva en els mercats.


La mostra ConsumIN presenta un conjunt de panells informatius amb fotografies, gràfics, mapes i vídeos, on es visualitzen consells pràctics per actuar adequadament davant els conflictes de consum més habituals (telefonia i internet, transport aeri, consum energètic, etc.). També s'expliquen quins són els passos a realitzar per fer una reclamació i quines vies de solució ofereixen els organismes de consum i es descriuen pràctiques de consum molt actuals que demanen una certa cautela per part de la persona consumidora.


Amb l'objectiu de vetllar per la fiabilitat dels productes que entren al nostre mercat, l'Agència Catalana del Consum gestiona la xarxa d’alertes de productes (connectada amb la xarxa estatal i europea) i ordena, si escau, la retirada dels productes insegurs. En el web www.consum.cat trobareu informació actualitzada dels productes alertats, amb la descripció del producte, la naturalesa del risc i les mesures adoptades i possibles recomanacions (immobilització i/o retirada del mercat del producte alertat).
:: Destaquem

Vídeo sobre l'Escola del Consum de Catalunya

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::