Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#114
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

20 de maig de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Si teniu un problema de consum, el primer pas és comunicar els fets a l’establiment o a l’empresa.

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Consum, punt de trobada

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

presentació de dades de consum a Girona

El director de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa, acompanyat del subdirector de l’ACC, Albert Melià, va presentar els resultats de la Memòria d’Actuacions 2013 de l’ACC a la demarcació de Girona. Entre les dades presentades destaca que s’han atès en total a Girona 5.550 reclamacions, un 56,51% més que l’any anterior, s’ha resolt 1.027 casos resolts per mediació, (un 40% menys que al 2012), i 688 casos per arbitratge de consum, quatre cops més que al 2012, a les comarques gironines. L’acte va comptar també amb la presència del delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i del director dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Girona, Ferran Roquer.


Amb aquesta exposició itinerant, que ha estat instal·lada a més de vint poblacions d’arreu de Catalunya, l’Agència Catalana del Consum vol donar a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores explicant quina és l’estructura del consum a Catalunya, un model que actua en favor de la protecció de les persones i que, amb la introducció del Codi de Consum de Catalunya, ha reforçat els seus objectius.

Del 12 al 25 de maig a Solsona i a Figures.


Actuacions ACC Catalunya Central

El director de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa, acompanyat de la directora dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, van presentar a Manresa els resultats de la Memòria d’Actuacions 2013 de l’ACC.

Entre les dades presentades, destaca que els consumidors de la Catalunya Central han presentat el 2013 un total de 6.856 reclamacions de consum, xifra que representa el 15,47% de les registrades a tot Catalunya.


distintiu apte per celíacs

Alternativa3 SCCL, és una cooperativa que des de 1992 es dedica a la elaboració de productes biològics de comerç just, cafè, cacau i sucre.
Treballa amb els valors del comerç just, per aconseguir un desenvolupament econòmic sostenible on es prioritzen la justícia social i els respectes als drets humans i al medi ambient.

Aplica polítiques de RSC en tots els seus departaments, un dels seus valors és la transparència donant la màxima informació al consumidor sobre els seus productes, el seu origen, les seves propietats i qualitats. És per aquesta raó que Alternativa3 SCCL vol identificar els seus productes com a aptes per a Celíacs.


L'objectiu d'aquest protocol de col·laboració és promoure les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges de Catalunya, entre els ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i el sector privat, amb la voluntat de contribuir a la millora de la seguretat, a la correcta assegurança de les dependències privades de l'edificació, en l'execució d'obres subjectes a intervenció administrativa, i a l'emissió de la factura de les obres de reforma com una garantia per als consumidors.


S'han retirat del mercat per risc de sobreescalfament i xoc elèctric els adaptadors de viatge, marca Enexo marca F-Line, model 1101012 i marca Chacon, model 94421.


:: Destaquem

Si contractem unes vacances amb una agència de viatges i a causa d’un imprevist hem d’anul·lar-les, tenim dret a recuperar els diners pagats?

Si es tractava d’un viatge combinat (transport + allotjament + altres serveis turístics), hem de saber que podem desistir en tot moment del viatge i tenim dret al retorn de les quantitats que haguem abonat, tant si es tracta del preu total com del dipòsit, però haurem d’indemnitzar l’agència de viatges en les quanties següents:

 • Les despeses de gestió, les d’anul·lació degudament justificades (si escau) i una penalització del:
  • 5% de l’import total del viatge, si el desistiment es produeix entre 10 i 15 dies abans de la data de començament del viatge.
  • 15% entre els dies 3 i 10.
  • 25% dins les 48 hores anteriors a la sortida.
 • En el cas que el paquet turístic estigui subjecte a condicions econòmiques especials de contractació, les despeses d’anul·lació per desistiment s’establiran d’acord amb les condicions acordades entre les parts.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::