Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#041
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

11 de maig de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Sigues prudent amb l’ús de les targetes de crèdit, vigila les despeses que no paguis en efectiu.

Sumari
  • Codi de Consum de Catalunya

    Test d'autoavaluació d'empreses

    Pren el control de la teva economia
 

:: Actualitat

IMATGE
Artur Mas i Alfons Conesa a ExpoEbre 2011.

El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, senyor Artur Mas, durant la seva visita a la 67a Fira Multisectorial ExpoEbre 2011, va visitar l'estand de l'Agència Catalana del Consum, acompanyat pel seu director, el senyor Alfons Conesa. El President es va interessar pel canal de televisió via IP (via Internet) que l'ACC promociona per tal de fer arribar a les persones consumidores missatges per potenciar el coneixement dels seus drets i deures.


L'Escola del Consum de Catalunya (ECC) es troba a l'Alt Empordà fins al proper 13 de maig, amb l'objectiu d'impulsar l'educació en consum dels alumnes d'educació primària i secundària de la comarca. El director de l'Agència Catalana del Consum, juntament amb el vicepresident segon del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Joan Vilahú, ha presentat els continguts dels tallers que es realitzaran al Centre Formatiu St. Vicenç de Paül. Es preveu que visitin l'Escola uns 450 alumnes.


Aprofitant la presidència hongaresa de la UE, el Cònsul General de la República d'Hongria a Barcelona va convocar una Jornada de treball sobre drets i obligacions de ciutadans no espanyols de la UE un cop són al nostre país, on es van abordar aspectes de ciutadania, residència, ocupació, seguretat social, cobertura sanitària, accés a la justícia i drets de les persones consumidores. La representant de l'ACC va fer un resum dels principals drets de consum a Catalunya, la vigència del Codi de Consum i la implementació de la política de consumidors de la Unió Europea.


El 6 de maig de 2011 es van lliurar els premis del concurs escolar sobre consum responsable Consumopòlis, organitzat per l’Agència Catalana del Consum, en el que han participat més de 1.100 estudiants d’educació primària i secundària. El director de l’ACC, Alfons Conesa, va lliurar els guardons als 9 grups d’alumnes de les escoles que han resultat guanyadores en aquesta sisena edició. Els 9 premis han recaigut en Escoles de tot el territori català: Premià de Mar, Figueres, Sant Celoni, Tona, Salou, El Prat de Llobregat, Mataró i Hostalric.


IMATGE
La joguina magnètica Geomag.

Es tracta d'una joguina de peces amb imants per a la construcció de figures geomètriques. Disposa de marcatge CE i de la prohibició per menors de 3 anys, però existeix risc de danys gastrointestinals si el nen se l'empassa. Aquests imants, que són peces molt petites, tenen un índex de flux magnètic superior al màxim permès. La mesura adoptada ha estat la retirada del producte del mercat.


Com cada any per aquesta època, l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) presenta la campanya de la declaració de l'IRPF de l'exercici passat. És possible que rebeu correus electrònics que, fent-se passar per l'AEAT i amb l'assumpte "Missatges de devolució d'impostos", us enviïn un enllaç a un formulari on us demanin les vostres dades. El consell és el mateix que en qualsevol phishing: cap entitat bancària ni organisme oficial no demana dades d'aquest tipus a través de correu electrònic o formulari, per tant, no contesteu aquest correu ni doneu cap dada.


L'empresa Mas d'en Nogués, dedicada a l'elaboració artesana de fruits secs i llaminadures, ha esta la darrera en signar una adhenda del pacte per al celíac i el diabètic per a millorar l'etiquetatge dels seus productes. Com a conseqüència d'aquest pacte, la Generalitat va registrar l'any 2004 un model d'etiqueta que indica si la composició nutricional dels productes alimentaris conté la informació bàsica que necessiten els diabètics i adverteix si l'aliment conté gluten, una proteïna que no toleren els celíacs.:: Destaquem

Vídeo sobre l'ús de targetes de crèdit

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::