Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 22, 14 d'abril de 2010

Editorial

L'atenció al client

La setmana passada l'ACC i la Diputació de Barcelona vam organitzar un curs sobre els serveis d’atenció al client de les grans empreses, tema d’estricta actualitat. La novetat fonamental en relació amb d’altres cursos de consum va ser que els ponents eren les mateixes empreses que van explicar els seus models d’atenció al consumidor. D'aquesta manera els tècnics de Consum de les diferents OMICS i OCICS, la DIBA i l'ACC van poder escoltar de primera mà com empreses com ara Telefònica, Vodafone, Spanair, AGBAR, Endesa, FNAC, IKEA i El Corte Inglés organitzen i gestionen els seus serveis d’atenció al client, però al mateix temps van poder contrastar el model teòric exposat amb la dura realitat amb què ens trobem els consumidors cada dia. L'experiència ha estat positiva i crec que, tant els professionals de Consum com les pròpies empreses, s'emporten lliçons pràctiques de millora en la seva tasca professional diària.

 

Jordi Anguera

Director de l'Agència Catalana del Consum

 

L'ACC presenta l’exposició 'ConsumIN. La nostra força' al centre comercial Pedralbes Centre

L'exposició 'ConsumIN. La nostra força', organitzada per l'Agència Catalana del Consum, convida als ciutadans i ciutadanes a reflexionar sobre els seus drets i, especialment, sobre els seus deures com a persones consumidores. L'ACC vol divulgar una nova, i més responsable, manera d'entendre el consum: el ConsumIN. La mostra, adreçada a tots els públics amb l'objectiu que prenguin consciència sobre els seus propis actes de consum, es pot visitar al centre comercial Pedralbes Centre fins al 30 d'abril.

 

VIIIè Consell de Direcció de l'ACC

El dijous, dia 8 d'abril, va tenir lloc a la seva seu del carrer Pamplona, 113, la reunió del Consell de Direcció de l'Agència Catalana del Consum. Aquesta és la vuitena reunió d’aquest òrgan des que la llei 9/2004, de creació de l'ACC, va configurar aquest com un dels seus òrgans de govern. En el Consell de Direcció, presidit actualment pel conseller d’Economia i Finances hi estan representats els òrgans de direcció de l'ACC, els departaments de la Generalitat, l'Administració Local, les organitzacions empresarials, les organitzacions de persones consumidores i les organitzacions sindicals. Entre les seves funcions cal esmentar l'aprovació de l'avantprojecte de pressupost i la dels comptes i la memòria anual.

 

L'exposició 'Amb tu, segur' a Tàrrega fins al 23 d'abril

Des del passat 8 d’abril l'exposicó itinerant 'Amb tu, segur' es troba a Tàrrega. Aquesta exposició de l'Agència Catalana del Consum, que pretén informar dels elements clau per a garantir la compra de productes segurs, es pot visitar fins al 23 d'abril a l'Espai MerCAT de la Plaça de les Nacions sense Estat. Els principals destinataris són les famílies, grups d'escoles de primària i secundària, centres de recursos pedagògics, organitzacions de consumidors, col·lectius de gent gran, col·lectius de mestresses de casa, esplais de joves i, en general, tothom qui vulgui assumir una actitud responsable en la compra des del punt de vista de la seguretat.

 

Avís sobre la retirada de joguines LITTLE PEOPLE de la marca FISHER PRICE

Les autoritats de consum canadenques han informat sobre diversos accidents que s’han produït amb una joguina de la marca FISHER-PRICE anomenada LITTLE PEOPLE que consisteix en figures de base circular i que representen diversos personatges. El risc que presenta les unitats fabricades amb anterioritat a 1991 és que tenen unes dimensions de 2 cm. de diàmetre que poden donar lloc a accidents per asfixia en el cas de nens menors de 3 anys. Les unitats fabricades amb posterioritat a 1991 ja no presenten aquest risc donat que s’han incrementat les seves dimensions arribant als 3 cm.


Destaquem

 

Presentació del projecte VISUALPLATS

El Consell Alimentari de la Mediterrània i l'Agència Catalana del Consum han col·laborat en la realització de la Guia Alimentària VISUALPLATS que es va presentar el passat 24 de març a l'Escola del Consum de Catalunya. Es tracta d'una eina d'informació i formació per a les persones consumidores i per als professionals al servei dels consumidors en docència, salut, cuina i assessorament consumerista, en l'àmbit de l'alimentació humana. Amb força material visual, fotografies i gràfiques, la guia mostra el camí més adequat per avaluar les nostres habituds alimentàries actuals, preparar canvis graduals de millora i evitar dubtes sobre algunes modes, mites i manies en alimentació.

 

 

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar


Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors