Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#134
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

2 de juliol de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Sabies que els productes en rebaixes han de tenir la mateixa qualitat i garantia que a preu no rebaixat i no han de tenir defectes?

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

imatge guia

L'Agència Catalana del Consum recorda que totes les persones que tinguessin les seves hipoteques referenciades a l'Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) i que s'hagin vist perjudicades pel canvi de l'esmentat índex de referència, poden reclamar davant el servei d'atenció al client de les entitats financeres.


TDT

El passat 15 de juny, representants de l'Agència Catalana del Consum es van reunir a Perpinyà amb la Direcció regional d'empreses, competència, consum, treball i ocupació (DIRECCTE) del Llenguadoc-Rosselló i de la Direction départementale de la protection des populations (DDPP) - Pyrénées-Orientales del govern francès.

La reunió va servir per fer balanç de les actuacions conjuntes en defensa i protecció de les persones consumidores realitzades durant el 2014, i traçar les línies directrius pel que fa a les properes actuacions inspectores de productes i serveis, que es duran a terme conjuntament durant el 2015.


Les persones consumidores i usuàries que decideixin contractar un crèdit dels anomenats "ràpids", que permeten disposar de diners d'una manera urgent, han de tenir en compte aspectes importants: cal comparar els diferents productes del mercat per trobar el més adient, no deixar-se portar exclusivament per la publicitat, exigir sempre una oferta per escrit per tal de llegir-la tranquil·lament i llegir molt bé les condicions del contracte abans de signar-lo.


El conseller de la Presidència va presidir el Plenari de la Taula de Distribució Solidària d’Aliments, una plataforma creada l'any 2012 amb l'objectiu de millorar els serveis i circuits de distribució d'aliments entre la població que més ho necessita. Entre les mesures impulsades des de la darrera reunió del Plenari destaca la creació de la prestació garantida de servei bàsic de distribució d'aliments.


imatge guia

El 22 de juny va tenir lloc a Leioa (Bilbao) una trobada entre Kontsumobide-Instituto Vasco de Consumo i la Universitat del País Basc (UPV/EHU). La trobada tenia com a objectiu detectar àrees i aspectes d'interès comú en l'àrea de la protecció i defensa de les persones consumidores i usuàries, amb l'objectiu final d'arribar a desenvolupar iniciatives de treball conjuntes.

La jornada va comptar amb la intervenció d'Alfons Conesa, director de l'Agència Catalana del Consum i president de la xarxa NEPIM (xarxa europea per a la promoció del consum sostenible i responsable) amb motiu de la recent incorporació d'Euskadi a la xarxa europea.


L'1 d'abril va entrar en vigor una modificació del Codi de Consum de Catalunya, que preveu recórrer a la mediació o arbitratge abans d'interposar qualsevol reclamació administrativa o demanda judicial en cas de deutes hipotecaris relacionats amb l'habitatge habitual.

Ofideute és l'organisme públic de consum reconegut perquè dugui a terme la mediació obligatòria que estableix el Codi de consum.


Consulteu el llistat complet i detallat dels darrers productes alertats, amb l'explicació de la naturalesa del risc detectat, les mesures adoptades i les possibles recomanacions.:: Destaquem

imatge guia

Ja han començat les rebaixes d'estiu, una bona oportunitat per trobar a millor preu aquells articles que necessitem i que encara no ens hem decidit a comprar. No obstant, no hem d'oblidar que seguim tenint drets com a consumidors i consumidores, que hem de saber triar amb cura i reclamar si cal.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::